Незадовго до відльоту у Чехію, де вже за два дні стартує чемпіонат світу (U-21), на питання прес-служби ФВУ відповів основний діагональний збірної України Дмитро ВІЄЦЬКИЙ.

- Настрій перед дорогою, я би сказав, ігровий, дуже скучили за іграми, - розповів Дмитро в залі очікування аеропорту "Бориспіль". – Бойовий настрій, як і перед минулорічним Євро.

- Відомо, що вас непокоїло плече. Як зараз ситуація з ним?

- Воно непокоїть і досі. Тому в підготовці був задіяний не в повному обсязі. Повної мірою тренувався лише в останні день-два. Дивитимемося вже по ходу ігор, як підуть справи.

- Незважаючи на це, відбіркові матчі чемпіонату світу ви відіграли на хорошому рівні…

- Так, відіграв, але там була полегше ситуація. Крім того, там було лише три матчі, а тут – набагато більше. Перед відбірковими поєдинками тренувався в такому ж режимі, що й зараз, але все ж таки вдалося непогано зіграти.

Найскладнішою у відборі стала для мене остання, вирішальна, гра із Сербією. Там вже відчувалися деякі складнощі. Перебував на майданчику вже на адреналіні, через біль. Проте нормально почувався. Адже треба було дожимати суперника. Відступати було нікуди.

- Два тижні минуло між відбірковим турніром та початком підготовки. Якось підтримували форму?

- Так, займався плечем та трохи бігав. Свою нинішню форму готовності оцінюю відсотків на шістдесят. Але, гадаю, буду додавати з кожною грою. Принаймні, на Євро наша команда якраз додавала з кожним матчем.

- На що націлюється збірна України на світовому чемпіонаті?

- В першу чергу, на вихід із групи. З італійцями ми грали, і не просто грали, а перемагали. А італійці, в свою чергу, обігрували у контрольних матчах аргентинців. Вважаю, у нас є шанси, і шанси достатньо добрі. Головне – зіграти у свою гру. Вийдемо з групи, а там вже дивитимемось далі.

- Що значить - у «свою гру»?

- Як ми грали у відборі. Командно. Один за всіх, і всі - за одного!