15 листопада на Конгресі ФІВБ в мексиканському місті Канкун Міжнародна федерація волейболу оголосила про те, що чемпіонату світу-2022 серед чоловічих команд відбудеться в Росії.

"Міжнародна федерація довірила проведення такого значущого турніру саме Росії. Це для нас велика честь і відповідальність. Цей турнір - це данина поваги нашим уболівальникам, спортсменам, ветеранам, керівництву країни, всім зацікавленим людям. У нашій країні величезна кількість любителів і відданих нашому спорту фанатів, вони заслуговують на те, щоб наживо побачити зірок світового волейболу на домашньому чемпіонаті", - сказав Президент російської федерації волейболу Станіслав Шевченко в інтерв’ю сайту fivb.com.

Міста проведення, а також терміни турніру будуть визначені на Адміністративній раді ФІВБ в середині лютого.

"У нас є 10 міст-претендентів. Серед них Санкт-Петербург, Москва, Калінінград, Казань, Новосибірськ, Кемерово, Красноярськ, Бєлгород, Ярославль, Єкатеринбург. Буде обрано сім міст", - сказав Станіслав Шевченко в інтерв'ю "Спорт день за днем​​" тиждень тому. "

"Буде задіяно шість - сім міст. В нашій заявці попередньо вісім міст, в кожному з яких волейбол дуже популярний", - говорив Міністр спорту РФ Павло Колобков 7 листопада під час робочого візиту в Казань.

russia
russia