27 травня жіноча збірна України в рамках Золотої ліги-2018 у Португалії зустрінеться з місцевою збірною.

Молода збірна Португалії з відголосками досвіду у вигляді капітана Джуліани Антюнез, ще однієї догравальниці Фабіоли Гомез та зв’язуючої Ванесси Родрігез. Лише декілька волейболісток виступають за межами своєї країни – у Польші, Швейцарії та сусідській Іспанії.

Що ж до головних снайперів збірної Португалії, то за результатами двох матчів кращою була Марта Хурст – 15 набраних очок та 44 сходинка загального заліку.

marta hurst

Цікаво, що до вчора (поки частина команд не зіграла третій матч у своїй групі – прим.автора) Анастасія Крайдуба посідала перше місце підсумкової таблиці. За дві гри вона здобула 41 очко. Але на разі опустилася на 9 сходинку.

Взагалі, виділити когось у складі Португалії дуже важко. Адже зв’язуюча завжди намагається задіяти всіх волейболісток атакуючої ланки, а головний тренер Мануель Алмейда дає змогу всмі взяти у участь у матчі.

manuel almeida

Збірна Португалії, як і наша команда, програла обидва матчі Золотої ліги-2018 0:3 Болгарії та 1:3 Азербайджану.  

Склад збірної Португалії:

Зв’язуючі: №5 Еліана Дурао ("Кастело да Мая" Португалія), №8 Ванесса Іоланда Родрігез ("Фамалікао" Португалія);

Ліберо: №11 Джоана Резенде ("Порто Волей" Португалія);

Догравальниці: №1 Фабіола Гомез ("Фамалікао" Португалія), №10 Марта Хурст ("Харо Волей" Іспаіня), №12 Джуліана Ізабель Антюнез (капітан), №17 Барбара Гомез ("Порто Волей" Португалія);

Діагональні: №6 Марія Маіо ("Белененшеш" Португалія), №15 Юлія Каваленка ("Будовляни Торун" Польша);

Центральні блокуючі: №2 Едуарда Дуарте ("Лейшойш" Португалія), №7 Нуріа Лопез да Сільва ("Галіна" Швейцарія), №9 Неуса Нето ("Порто Волей" Португалія).

Головний тренер: Мануель Алмейда ("Фамалікао" Португалія)

portugal

Склад збірної України:

Зв’язуючі: №4 Алла Політанська ("Азеррейл" Азербайджан), №17 Олександра Перетятько ("Єнісей" Росія);

Ліберо: №6 Христина Нємцева ("Хімік" Южний), №12 Анастасія Карасьова ("Волинь-Університет" Луцьк);

Догравальниці: №5 Карина Денисова ("Касерта" Італія), №10 Ганна Кириченко ("Болю Беледиєспор" Туреччина), №11 Анна Степанюк ("Джакарта Пертаміна Енерджі" Індонезія), №16 Надія Кодола ("Канни" Франція);

Діагональні: №8 Анастасія Крайдуба ("Хімік" Южний), №14 Людмила Осачук ("Волинь-Університет" Луцьк);

Центральні блокуючі: №1 Катерина Кальченко ("Абшерон" Азербайджан), №2 Діана Карпець ("Хімік" Южний), №3 Ірина Трушкіна ("Бухарест" Румунія), №9 Юлія Герасимова ("Анкара Колежлілер" Туреччина).

Головний тренер: Гарій Єгіазаров("Сєвєродончанка" Сєвєродонецьк)

ukraine

*вказана команда, в якій волейболістка провела сезон 2017\18.

Маємо надію, що сьогодні українки скористаються прикладом чоловічої збірної та повернуться до Івано-Франківська з заслуженою перемогою. Нагадаємо, що вчора, 26 травня, підопічні Угіса Крастіньша здобули вольову перемогу над збірною Нідерландів.

До речі, вже відбувся інший матч групи А. Болгарія вдома перемогла збірну Азербайджану з рахунком 3:1.

Але сьогодні всі наші надії та погляди спрямовані на українську команду. Отже, приєднуйтесь до перегляду! Посилання на відео трансляцію матчу ви знайдете на сайті volleyball.ua. Початок матчу 27 травня о 19:00 за київським часом.