В німецькому місті Гамбург завершився чемпіонат світу з пляжного волейболу.

Росіяни Олег Стояновський і В'ячеслав Красильников в фіналі чемпіонату світу з пляжного волейболу в Гамбурзі з рахунком 2:1 обіграли німецьку пару Юліус Толі і Клеменс Віклер.

Це третя в історії медаль Росії на чемпіонатах світу, який проводиться з 1997 року – кожні два роки. У 2007-му Дмитро Барсук та Ігор Колодінський завоювали "срібло", а в 2017-м Красильніков в парі з Микитою Ляміним взяв "бронзу".

Чемпіонат світу-2019. Фінал
Толі / Віклер (Німеччина) – Стояновський / Красильніков (Росія)
1-2 (21-19, 17-21, 11-15)

oleg stoyanovskiy and vyacheslav krasilnikov

22-річний Стояновський став наймолодшим в історії чемпіоном світу з пляжного волейболу.

"Це ейфорія, і ми не знаємо, коли вона закінчиться. Щасливі виграти такий серйозний турнір. Отримуємо дуже багато поздоровлень від знайомих і незнайомих людей. Наймолодший чемпіон світу в історії? Так, це так! Не можу уявити, що у мене таке званням. Дуже почесно виграти чемпіонат світу в самому ранньому віці. Чи вважали себе фаворитами перед фіналом? Чесно кажучи, не думав про перемогу. Фінал є фінал, тут може статися все, що завгодно. На іншій стороні сітки стоять точно такі ж хлопці, які до цього виграли всі свої матчі. Ще й грають при домашньої публіці. Виходити на пісок при 15 тисячах уболівальників? Для мене це в новинку. Вперше виступав на такому великому стадіоні. Коли вболівальники тебе підтримують – це незабутньо, але ще більш незабутньо, коли всі ці тисячі вболівають проти. Але ми намагалися концентруватися на своїх діях і не звертати уваги на вболівальників на трибунах", - наводить слова Стояновського Sport24.

"Трохи не віримо, що стали чемпіонами світу. Хоча і дуже впевнені в своїх силах були, впевнені, що виграємо. Я намагався тримати гру під контролем, саме в емоційному плані, створювати атмосферу Олегу, щоб він комфортно себе почував. І в кінці це дало свої плоди. Олег вийшов, подав пару ейсів, поставив пару блоків захисту, і все спрацювало – ми чемпіони світу. Відчуття круте, але все спокійно якось. Завтра летіти вже в Штати, готуватися до наступного турніру", – поділився враженнями В'ячеслав Красильніков.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

🔊Первые слова чемпионов посе финала @krasilnikov.vyacheslav @oleg.stoyanovskiy

Допис, поширений Сборная России🏐 (@russiavolleyteam)

"Росіяни в фіналі подавали на дуже високому рівні. Протягом трьох партій вони допустили багато помилок, особливо в першій. Але коли вони вигравали очко, то потім завжди здорово подавали. Це і стало вирішальним моментом", – цитує Юліуса Толі офіційний сайт Міжнародної федерації волейболу.

"Ми хочемо і далі поліпшувати свою гру. Ми хочемо стати сильніше. Попереду ще будуть великі турніри, будемо до них готуватися. Сподіваюся, виступимо так само добре або навіть краще", – сказав Клеменс Віклер в інтерв'ю сайту fivb.org.

men's championship beach volleyball