Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) перенесла чемпіонат світу з пляжного волейболу в Римі з червня 2021 року на червень 2022 року.

Перенесення пов'язане з глобальними змінами в світовому спортивному календарі через пандемію коронавіруса. Раніше на рік були перенесені Олімпійські ігри-2020 на Токіо.

"Ми вважаємо, що перенесення чемпіонату світу з волейболу з пляжного волейболу на 2021 рік став найкращим рішенням з огляду на перенесення Олімпійських ігор у Токіо 2020 року. Ми також раді, що ця подія все ж таки відбудеться в Італії, нації з гордою спортивною історією. У Римі відбувся дуже вдалий чемпіонат світу з пляжного волейболу у 2011 році, і ми надзвичайно горді, що повернули цей престижний турнір до цієї країни", – цитує президента ФІВБ Арі Грасу офіційний сайт міжнародної федерації волейболу.

rome italia
Чемпіонат світу-2011, Рим, Італія \ фото: fivb.com

Чемпіонати світу з пляжного волейболу проходять кожні два роки, починаючи з 1997-го. Діючі чемпіони світу – російські пляжники Олег Стояновський і В'ячеслав Красильников та канадські волейболістки Сара Паван і Меліса Хумана-Паредес.

oleg stoyanovskiy and viacheslav krasilnikov
sara pavan and melissa humana-paredes
Фото: fivb.com