Сьогодні у Городку (Хмельницька область) відбувся чвертьфінальний матч Кубка Виклику 2020-2021.

ЄКВ дещо змінила формат проведення матчів плей-офф. У зв’язку з пандемією коронавірусу було прийнято рішення зібрати чотири команди в одному місті і за два дні провести матчі 1\8 фіналу та чвертьфіналу.

Українська команда "Епіцентр-Подоляни" достроково вийшла до 1\8 фіналу, адже суперник по 1\16 фіналу сербський "Партизан" знявся з турніру через наявність у гравців позитивних тестів на коронавірус.

Городяни у своєму дебютному єврокубковому матчі (1\8 фіналу - прим.автора) перемогли естонську команду "Сааремаа" з рахунком 3:2 та вперше в своїй історії вийшли в 1\4 фіналу престижного турніру.

У чвертьфіналі єврокубка підопічні Юрія Мельничука мали зіграти проти чеської команди "Прага", у якій вже другий сезон поспіль виступає український зв’язуючий Іван Плясецький і яка напередодні здолала португальський "Спортинг" (3:1).

У перших двох сетах гості зі стартових хвилин демонстрували злагоджену гру в усіх елементах. А городянам дуже не вистачало травмованого зв’язуючого Владислава Діденко. У третьому сеті українці повели 4:2, але ейс та декілька вдалих атак допомогли чехам спочатку зрівняти рахунок – 4:4, а потім і вийти вперед –5:8. Свою перевагу у рахунку VK Lvi Praha так і не відала. Господарі майданчику поступилися з рахунком 0:3 та завершили виступ у Кубку Виклику сезону 2020-2021.

Кубок Виклику 2020-2021. 1\4 фіналу

9 грудня, середа

Епіцентр-Подоляни (Україна) – Прага (Чехія)

0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

Статистика матчу

Найрезультативнішим гравцем у складі "Епіцентр-Подоляни" був діагональний Юрій Томин. Він приніс своїй команді 14 очок (58%).

Нагадаємо, що інші українські команди також завершили виступи у єврокубках.

Львівський клуб "Барком-Кажани" припинив участь у Кубку Виклику через наявність у волейболістів Covid-19, а кам'янський СК "Прометей" у двох матчах 1\16 фіналу поступився румунському "Тирговіште" і теж припинив боротьбу у Кубку ЄКВ. Така ж доля спіткала і южненський "Хімік", який двічі програв турецькому "Галатасараю" в матчах 1/16 фіналу Кубка ЄКВ.