Титул клубного чемпіона світу в Індії розіграють італійська команда "Чивітанова" та бразильський клуб "Крузейро".

Клубний чемпіонат світу в наступному сезоні пройде в новому форматі, повідомляє бразильський портал Web Volei.

У передолімпійський сезон міжнародна федерація волейболу вирішила відмовитися від проведення повноцінного турніру з груповим етапом і плей-офф. Очікується, що титул клубного чемпіона світу буде розіграний в одному матчі між переможцем європейської Ліги чемпіонів і чемпіоном Південної Америки.

Італійська "Чивітанова" і бразильський "Крузейро" в грудні 2019 року мають зіграти в Індії, в місті Ченнаї. Переговори між сторонами знаходяться на фінальній стадії.

Відзначимо, що в Індії в 2018 році була створена професійна ліга та проведений перший чемпіонат країни. Проведення топ-матчу має ще більше популяризувати волейбол в країні.

В майбутньому міжнародна федерація волейболу хоче повернути клубний чемпіонат світу з участю шести або восьми команд. Нагадаємо, що розробкою календаря для волейбольної організації займеться компанія KPMG, яка допомагає розробляти календар НБА.

Переможцями клубного чемпіонату світу ставали "Трентіно" (2009, 2010, 2011, 2012, 2018), "Крузейро" (2013, 2015, 2016), "Бєлогорьє" (2014 року) і "Зеніт-Казань" (2017) .