Волейболісти "Перуджі" у бразильському Бетіні у фіналі клубного чемпіонату світу з рахунком 3:1 обіграли інший італійський клуб - "Трентіно".

Клубний чемпіонат світу-2022

Фінал

Перуджа – Трентіно – 3:1 (20:25, 25:23, 27:25, 25:19)

Найкращим бомбардиром у складі переможців став догравальник Вільфредо Леон, який набрав 17 очок. Він реалізував 13 з 18 атак (72%), зробив 3 ейси та 1 блок.

Українець Олег Плотницький був другим за результативністю в складі "Перуджі". Олег приніс своїй команді 15 очок (8 в атаці, 3 на блоці, 4 ейси). Український волейболіст під час зустрічі замінив Каміля Семенюка.

Раніше "Перуджа" обіграла три бразильські клуби: "Ренату" (3:0) та "Крузейро" (3:1) – у групі, "Мінас" (3:0) – у півфіналі.

З урахуванням усіх турнірів команда Андреа Анастазі виграла 19 матчів зі старту сезону. І здобула вже другий титул. У листопаді у "Фіналі чотирьох" Суперкубка Італії "Перуджа" була сильнішою за "Трентіно" (3:2) та "Чивітанови" (3:2).

На клубний чемпіонат світу "Перуджа" потрапила як заміна переможця Ліги чемпіонів польської "Закси", яка відмовилася від поїздки до Бразилії. "Перуджа" виграла турнір із першої спроби.

Додамо, що зараз на сайті volleyball.ua триває благодійний збір розіграш у якому можна стати володарем футболки капітана збірної України Олега Плотницького.