У поєдинку за «бронзу» підопічні Олени Алєксєєвої поміряються силами з білорусками.

У Тбілісі добігає кінця чемпіонат Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA) серед дівчат у віковій категорії до 16 років. Поступившись одному з головних фаворитів змагань - росіянкам, українські волейболістки не знітилися і завершили груповий турнір на мажорній ноті…

3-й тур

УКРАЇНА – ЛАТВІЯ – 3:0

(25:17, 25:21, 25:17)

Спортсменки Латвії залишалися у нашій групі єдиними, хто міг завадити українкам пробитися до «бронзового фіналу». І сюжет їхнього очного протистояння це повністю підтвердив. Адже «оксамитово-білі» у перших двох партіях якщо не переважали наших дівчат, то, принаймні, ні в чому їм не поступалися. Відповідно, мали значно ліпші шанси на успіх в обох: у першій вони вели перед – 11:7, а в другій – 11:5. Але в кінцівках підопічні Олени Алєксєєвої знаходили можливості суттєво додавати і шокувати опоненток двома відповідними ривками - 10:1 та 7:1. У кульмінаційні моменти ліберо Варвара Лужецька налагоджувала достатньо якісний прийом, а Дар’я Гуренко, Лілія Вабіщевич, Катерина Черкашина і Вікторія Кристич атакували невідпорно.

Таким чином, «зломивши» суперниць морально, у третій партії українки вже повністю володіли ініціативою та спокійно довели матч до кінцевої перемоги.

4-й тур

УКРАЇНА – ГРУЗІЯ – 3:0

(25:12, 25:7, 25:13)

На відміну від Латвії, команда Грузії за своїм ігровим статусом є значно скромнішою, тож обіграти її нашим дівчатам великих труднощів не склало. Варто лише зауважити, що за ейсами співвідношення було 12 проти 1, а на блоках – 7 проти 1. Наставниця Олена Алєксєєва надала можливість достатньо награтися усім резервісткам, і ті справили непогане враження. Принаймні, майже кожна внесла суттєвий очковий вклад у загальну перемогу. Фінальний рахунок це підтверджує.

Отже, посівши у групі друге місце, українська збірна пробилася до «бронзового фіналу», де її суперником буде досить міцна команда Білорусі. Цей поєдинок відбудеться 28 листопада. Тоді ж чемпіонський титул розіграють між собою Польща та Росія…