Сьогодні в Южному відбудеться центральний матч 1-го туру відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017 у групі А – Україна – Італія. Початок о 16.00.

ОНОВЛЕНА ІТАЛІЯ

У порівнянні з олімпійським турніром у складі збірної Італії відбулися кардинальні кадрові зміни. На тренерському містку досвідченого Марко Боніту замінив його помічник Крістіано Луккі, якому 22 вересня виповниться 39 років, а у складі «адзурі» залишилося лише чотири олімпійця – потужна діагональна Паола Егону, зв’язуюча Алессія Орро, догравальниця Маріам Сілла – вони грали в Ріо-2016 в основі, та центральна блокуюча Анна Данезі.

Залишили колектив волейболістки, які визначали обличчя команди багато останніх років –Антонела Дель Коре та Мартіна Гуїджі. Також, як ми повідомляли, Луккі за різними причинами не дорахувався нападниці Валентини Діуф та ліберо Моніки Де Дженнаро.

ІТАЛІЯ В ЮЖНОМУ

Матчі з андердогами групи – Латвією та Австрією – мабуть і не показові до реального потенціалу нинішньої Італії, але якійсь висновки можна зробити. Так в обох матчах в стартовому складі виходили діагональна Егону, зв’язуюча Орро, центральні блокуючі Кірікелла та Данезі, догравальниця Тіроцці – капітан команди. А ось гравець основного олімпійського складу Міріам Сілла зіграла лише в першому сеті першого матчу – з Латвією  – і більше на майданчик не виходила.

Кращим снайпером в обох матчах в Южному ставала Паола Егону (№18) – 10 та 16 очок відповідно. За очками, набраними на блоці, складно когось виділити, а ось на подачі слід виділити ту ж Егону – 6 баллів, а також Крістіну Кірікеллу – 4. 

Матч №1. Італія – Латвія – 3:0 (25:12, 25:15, 25:6)

Італія: Егону 10, Орро 1, Кірікелла 8, Данезі 4, Тіроцці (к)  6, Сілла 3; Паррокьяле (л), Леонарді (л), Боніфачо 6, Ніколетті 4, Гуерра 4, Фоліє 2, Малінов. Тренер – Крістіано ЛУЧЧІ.

16 вересня. Южне. ФСК «Олімп». 700 глядачів. 

Матч №2. Австрія – Iталія – 0:3 (14:25, 12:25, 22:25)

Італія: Егону 16, Орро 1, Кірікелла 5, Данезі 5, Тіроцці (к) 6, Босетті 2; Леонарді (л), Боніфачо, Ніколетті 7, Малінов 4, Фоліє 2, Гуерра 7. Тренер – Крістіано ЛУККІ.

17 вересня. Южне. ФСК «Олімп». 300 глядачів.

КОМЕНТАРІ 

Надія КОДОЛА, капітан збірної України:

- Налаштовуємося на боротьбу, здаватися в жодному разі не збираємося. Націлені на перемогу. Якщо говорити по першому матчу італійок в Южному, можна сказати, що вони грають на класі. Можуть дозволити робити собі багато замін. З нами вони гратимуть зовсім по-іншому.

Яніс ЛЕЙТІС, головний тренер збірної Латвії:

- Якщо Ірина Трушкіна зіграє так, як проти збірної Польщі у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2015, то збірна України може виграти (тоді Трушкіна набрала 25 очок – 20/36 в атаці та п’ять блоків. – прес-служба). 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер збірної України:

- Матчі збірної Італії проти австрійської та латвійської збірної абсолютно непоказові в ігровому плані. Зрозуміло наш найближчий суперник не показуватиме свого максимуму. Те що немає зараз в складі досвідчених гравців, це не говорить ні про що. Вони виконали свою справу – виховали молодь, яка вчилася на їх прикладі. Тож молодь вже достатньо зміцніла, достатньо досвідчена. Команда збалансована з великою кількістю міжнарожних зустрічей в активі. Але ми налаштовані дати бій цьому серйозному супернику.

Паола ЕГОНУ, гравець збірної Італії:

- Нас очікує дуже важка гра. Ми прагнутимемо показати свої кращі якості. Важливо буде зіграти з хорошими емоціями – це дуже важливо.

Крістіано ЛУККІ, головний тренер збірної Італії:

- Щоб перемогти,  необхідно буде максимально зменшити кількість своїх помилок, а також показати високий рівень подачі. 

За матерiалами прес-служби ФВУ