Головний тренер збірної Віталій СТАДНІКОВ в інтерв’ю прокоментував виступ команди в першому турі відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017. Нагадаємо, що чоловіча збірна в групі С на 3-му місці, зігравши 15 сетів та набравши 4 очки.

Враховуючи якість зв’язку, розмова з Грецією, де збірна залишилася до відправлення в Бельгію на другий тур, вийшла достатньо короткою. Втім, загальну картину отримати вдалося:

- В першому матчі зі збірної Молдавії спочатку позначилося стартове хвилювання, тому й якість гри залишала бажати кращого.  Наступні дві партії відіграли вже на нормальному рівні. В четвертій – трохи зупинилися, але в п’ятій – все ж таки знайшли свою гру. В матчі з Бельгією лише в третій та четвертій партіях почали показувати свій рівень. В п’ятій партії припустилися кілька помилок на прийомі і наздогнати суперника вже не вдалося. Така ж картина була і у грі з Грецією.

- Як оціните рівень гри команди?

- Для повної готовності, як на мене, нам не вистачило одного турніру. Тому ми й граємо з перепадами – не витримуємо ще свій рівень. Не вистачило часу в період підготовки, щоб зігратися повної мірою.

- Звернув увагу, що збірна України допустила чималу кількість помилок на подачі (69 за 15 сетів. –прим.автора). З чим ви це пов’язуєте?

- Ми ризикуємо на подачі, від того і така кількість помилок. Втім, і користі від подачі чимало – вибиваємо суперника з прийому, його гра в атаці спрощується, що дозволяє нам організувати захист.  Гадаю, що у другому турі у нас буде вже інша гра, адже ми вже досягли певного прогресу в зіграності.

- Як проходитиме підготовка до другого туру, який відбудеться в Бельгії?

- В понеділок у нас був вихідний. Сьогодні, у вівторок, вранці було тренування у тренажерному залi, на вечірньому занятті – ігрове тренування. Зранку в середу ми вилітаємо в Брюссель і вже ввечері у нас опробування в залі «Лотто Арена» в Мерксемі, де відбуватимуться матчі (перший матчі в четвер, 22 вересня, зі збірної Молдавії. – прим.автора).

- Над чим будете працювати на ігровому тренуванні?

- Приділимо увагу подачі-прийому, адже , трапляється, що ми не витримуємо прийом.

- Згідно турнірній ситуації головний суперник зараз збірна Греції. Цей матч буде найголовнішим у другому турі? (турнірна ситуація зараз така: Бельгія – 8 очок, Греція – 5, Україна – 4, Молдавія – 1. –прим.автора)

- Ми налаштовуємося на всі матчі. На сьогоднішній день – бельгійська збірна фаворит змагань і це не дивно – це сильна зіграна команда, яка має в цьому році чимало матчів високого міжнародного рівня, зокрема у Світовій лізі – наздогнати бельгійців вже буде важко. Тим не менш, повторюся в кожному матчі ми боротимемося до самого кінця.

За матерiалами прес-служби ФВУ