Місто Черкаси стануть ареною проведення матчів 2-го раунду відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017 (U-17) серед чоловічих команд. Про це повідомив президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК.

Матчі групи E  пройдуть у Палаці спорту «Будівельник» з 13 по 15 квітня. Суперниками збірної України будуть збірні Угорщини та Білорусії. За підсумками боротьби у 2-му раунду відбору путівки у фінальну частину отримають шість команд (п’ять переможців груп та краща друга команда).

В інших групах зіграють: група А – Болгарія (організатор), Естонія, Ісландія, Румунія, група B – Чорногорія (організатор), Хорватія, Сербія, група C – Бельгія (організатор), Польща, Латвія, група D – Іспанія (організатор), Данія, Нідерланди.

Фіналістами чемпіонату Європи-2017 (U-17) за підсумками турнірів Європейських зональних асоціацій стали збірні Греції, Росії, Чехії, Фінляндії та Італії. Збірна України, нагадаємо, на цьому етапі (турнір EEVZA) програла всі матчі.

Жіноча збірна України (U-17) на цьому етапі відбору чемпіонату Європи-2017 зіграє в Греції Ії суперниками в групі B стануть також командами Хорватії та Румунії. В інших групах зіграють: група A – Сербія (організатор), Угорщина, Білорусія, Чорногорія, група C – Данія (організатор), Ісландія, Бельгія, Естонія, група D – Польща (організатор), Нідерланди, Іспанія, Латвія

Путівки у фінальну частину отримають переможці груп та дві кращі команди з тих, що посіли другі місця в групах. За підсумками зональних турнірів фіналістами Євро-2017 в цій віковій категорії вже стали збірні Туреччини, Росії, Чехії, Фінляндії та Італії. Збірна України, нагадаємо, на цьому етапі (турнір EEVZA) посіла 3-е місце.