У Черкасах наші хлопці розпочали підготовку до кваліфікаційного турніру континентальної першості.

Волейбол повернувся в Черкаси! Нехай не на клубному рівні, який ще зовсім недавно був чи не найкращим у країні, проте навіть у вигляді юнацької збірної (U-17) - це солідно. Тим більше, коли мова йде про цілком комфорний зал Палацу спорту "Будівельник". Адже саме тут 13-15 квітня, у другому кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи в групі Є, наші юнаки поміряються силами з однолітками із Білорусі та Угорщини.

Про деталі підготовки нам розповів наставник української команди (U-17) Всеволод ВЕРЕМІЄНКО...

- Всеволоде Володимировичу, чи задоволені ви умовами, створеними для роботи?

- Більше ніж! У нас чудові умови для проживання, якісне харчування, автобус і можливість проводити дворазові на день тренування у прекрасному залі Палацу спорту "Будівельник". Щоправда, виникли певні нюанси з приводу підходящого нам часу, оскільки паралельно на цій арені працює баскетбольна команда "Черкаські мавпи", яка пробилася до півфіналу плей-офф чемпіонату України. Проте нам вдалося досягти у цьому питанні компромісу.

- Чи всіх гравців вдалося залучити, на яких розраховували?

- На щастя, так. У моєму розпоряджені 16 виконавців. На всіх позиціях саме ті, кого й хотів бачити. Найбільше представництво складають кияни та харків'яни - по п'ять осіб. Зараз робимо все можливе аби вони склали між собою цілком боєздатний колектив. 

- А чи є саме такими ваші суперники - білоруси та угорці?

- Сказати відверто - мені це невідомо. У нас нема інформації про них. Утім, як і в них - про нас. Хоча знаємо, що обидві команди - не подарунок, і для перемог над ними доведеться докласти максимум зусиль. Та в будь-якому випадку наших суперників ми поважаємо, але не боїмося.

- Була інформація, що вашим помічником має стати досвідчений майстер Денис Зуй...

- Це правда. Ми мали із ним попередню домовленість. Проте, як відомо, нині він є ліберо "Дніпра", а на другому етапі національної першості його команда бореться за збереження прописки у Суперлізі. Якби вона максимально вдало зіграла у першому й другому турах, тоді Зуй був би зараз поруч зі мною. Але у першому турі "Дніпро" втратив важливі очки, тож Денису доведеться грати до кінця чемпіонату. Таким чином, допомагає мені нині добре відомий житомирський спеціаліст Владислав Кравченко.

- Чи заплановані у вас із кимось спаринги?

- Так, 8 і 9 квітня ми зіграємо з однолітками із Черкас. Після цього практичного іспиту в нас залишиться два дні на виправлення помилок, потім - день відпочинку і 13 квітня вже поборемося з угорцями...

КАЛЕНДАР МАТЧІВ 

13 квітня. УКРАЇНА - Угорщина (18.00)

14 квітня. Угорщина - Білорусь (18.00)

15 квітня. УКРАЇНА - Білорусь (16.00)