Жіноча збірна України в рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи зіграє зі збірної Туреччини – четвертою командою Євро-2015.

Матчі відбудуться на майданчику турецької збірної 17 та 18 вересня. Можливо, відбудеться ще гра і 19-го. Звідти збірна України відправиться до Баку, де проводитиме матчі фіналу Євро. Про це повідомив головний тренер збірної Гарій ЄГІАЗАРОВ:

- Перший етап підготовки відбудеться в Івано-Франківську з 14 по 28 серпня. Це буде втягуючий збір. Більшою мірою увага приділятиметься техніці володіння м’ячом та спеціальній фізичній підготовці. Планується, що в зборі братимуть участь 16 гравців. Другий етап – в Южному з 29 серпня. Тут вже до команди приєднаються волейболістки, які будуть задіяні у Всесвітній Універсіаді, а саме Тетяна Яцків, Діана Карпець, Христина Нємцева, Анастасія Чернуха, Марина Дегтярьова та Ганна Кириченко. Збір в Южному буде направлений на техніко-тактичну підготовку. Крім безпосередньо тренувальної роботи, тут же на місці ми зіграємо в міжнародному турнірі за участю чотирьох команд.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи-2017 збірна України зіграє в групі С зі збірними Росії, Болгарії, а також Туреччини.