Жіноча збірна України - переможець Євроліги-2017 - розпочала підготовку до фінальної частини чемпіонату Європи-2017. Перший етап проходить в Івано-Франківську з 14 по 28 серпня.

В підготовці беруть участь 13 волейболісток: центральні блокуючі - Ірина ТРУШКІНА, Світлана ДОРСМАН, Юлія ГЕРАСИМОВА, Інна МОЛОДЦОВА, кутові нападниці - Тетяна КОЗЛОВА, Надія КОДОЛА, Анна СТЕПАНЮК, Карина ДЕНИСОВА, Любов УЖВА, Людмила ОСАЧУК, зв’язуюча – Дар’я ВЕЛИКОКОНЬ, ліберо - Вікторія ДЕЛЬРОС, Аліна СТЕПАНЧУК. Відзначимо, що луцькі волейболістки Любов Ужва та Людмила Осачук, а також вихованка спортліцею Білої Церкви 15-річна Дар’я Великоконь вперше викликані до табору національної збірної. Про це розповів головний тренер збірної України Гарій ЄГІАЗАРОВ:

- Вікторія Дельрос за станом здоров’я пропустила офіційні матчі збірної України. В якій формі знаходиться зараз?

- Зараз все в порядку. У неї був час підлікуватися та привести себе в порядок. Звісно, поки що рано говорити про оптимальні кондиції, адже підготовка тільки розпочалося. Вже під час збору в Южному можна буде про щось говорити.

- Над чим працюєте в Івано-Франківську?

- Ми працюємо і над фізичними кондиціями, і з м’ячом також. Треба сказати, що всі волейболістки професіонально віднеслися до своєю підготовки до зборів, розуміючи, що нас чекає такий серйозний турнір як чемпіонат Європи. 

КАДРИ

Планується, що наступного тижня до команди приєднається зв’язуюча Олена НОВГОРОДЧЕНКО («Вісла», Польща), а вже в Южному – ще одна зв’язуюча Олександра ПЕРЕТЯТЬКО («Єнісей», Росія) та діагональна Олеся РИХЛЮК («Бешикташ», Туреччина).

Також, як ми вже повідомляли, на другому зборі в Южному до команди приєднаються волейболістки, які будуть задіяні у Всесвітній Універсіаді, а саме Тетяна ЯЦКІВ, Діана КАРПЕЦЬ, Христина НЄМЦЕВА, Анастасія ЧЕРНУХА, Марина ДЕГТЯРЬОВА та Ганна КИРИЧЕНКО.

ПІДГОТОВКА

Збір в Южному буде направлений на техніко-тактичну підготовку. Крім безпосередньо тренувальної роботи, збірна України зіграє на міжнародному турнірі за участю чотирьох команд.

Також жіноча збірна України в рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи зіграє зі збірної Туреччини – четвертою командою Євро-2015. Матчі відбудуться на майданчику суперника 17 та 18 вересня. Можливо, і 19-го. Звідти збірна України відправиться до Баку, де проводитиме матчі фіналу Євро.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи-2017 (22 вересня – 1 жовтня) збірна України зіграє в групі С зі збірними Росії, Туреччини та Болгарії.