Набирає обертів підготовка збірної України до чемпіонату Європи. До вашої уваги інтерв’ю Вікторії ДЕЛЬРОС, яка пропускала офіційні ігри команди в цьому році.

- Вікторіє, як почуваєтеся зараз - щодо проблем зі здоров'ям, які мали місце раніше?

 - Дякую, все добре. У мене було достатньо часу, щоб відпочити і зайнятись здоров'ям. Домашні стіни лікують, так скажемо.

- Наскільки уважно стежили за іграми збірної? Була можливість особисто підтримувати команду?

- Якщо були трансляції, звісно, дивилися ігри. В будь-якому разі, була завжди в курсі результату. На жаль, на ігри до Івано Франківська приїхати не вийшло. Писала дівчатам в нашу загальну групу повідомлення та вітання. А взагалі, хіба хтось сумнівався, що вони будуть в фіналі Євроліги! Я - ані трішечкі. Вони гарно зробили свою справу. Молодці!

- З якими емоціями повернулися в збірну, зустрілися з партнерками по команді?

- У мене була достатньо довга перерва. Так довго я ще не відпочивала. Довго думала, чи готова приїхати. Вирішили з чоловіком, що поїду. Зустрілися, пообнімалися. І в роботу!

- Розкажіть, як склався ваш останній сезон у Франції?

- Почну з того, що це був найкращий сезон в моїй кар'єрі. У нас зібралась просто класна команда. Дівчата семи національностей найшли спільну мову, і ми рухалися до фіналу, як машина. Ми там зіграли...Але знову програли. З рахунком 2:3, як і в перший рік, коли я грала у фіналі у складі «Канн».

Цього року вийшло так, що ми вже відчули смак цієї перемоги. Ми начебто завоювали переможне очко. Вже почали святкувати…Але команда «Мулюз» (у складі якої грала ще одна українська блокуюча Ольга Трач - прим. автора) взяла повтор і виявилося, що дівчинка нашої команди влізла в сітку. Після цього ми програли…(з розчаруванням)

Але ми зробили ду-у-уже великий обсяг роботи. Сама команда «Ле-Канне» останнього разу грала у фіналі років п’ять-шість тому. Взагалі, повторюся, чудовий сезон вийшов.

- З яким настроєм працюєте, наскільки мотивує вас можливість зіграти в фіналі чемпіонаті Європи?

- Настрій хороший. Поки втягуємось.. Як переїдемо в Южне, почнеться вже інтенсивніша робота. Щодо фіналу чемпіонату Європи, сподіваюсь, що ми не просто так там зіграємо. А ще й зробимо так, щоб нас запам'ятали на «Європі» – і завдяки грі, і завдяки результату.

viktoria delros