29 серпня в Южному жіноча збірна України розпочала заключний етап підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи-2017. В найближчих планах три товариських матчі в період 3-6 вересня.

В підготовці беруть участь 13 волейболісток: центральні блокуючі - Ірина ТРУШКІНА, Світлана ДОРСМАН, Юлія ГЕРАСИМОВА, Інна МОЛОДЦОВА, Катерина КАЛЬЧЕНКО, кутові нападниці - Тетяна КОЗЛОВА, Надія КОДОЛА, Анна СТЕПАНЮК, Карина ДЕНИСОВА, зв’язуючи – Ольга СКРИПАК, Олена НОВГОРОДЧЕНКО, ліберо - Вікторія ДЕЛЬРОС, Аліна СТЕПАНЧУК. Про це повідомив головний тренер збірної України Гарій ЄГІАЗАРОВ:

- Роботою волейболісток на першому етапі підготовки, який проходив в Івано-Франківську, я задоволений. А займалися ми після відпустки відновленням волейбольних навичок. Той обсяг роботи, який планувався, ми виконали. Втягнулися. І ось тут, в Южному, ми вже повністю займаємося волейболом, а саме награванням взаємодій. Гравцям тут пропонуються комплексні ігрові вправи. Відпрацьовуємо тактику блокування, і захист, і атаку. На зборі в Южному у нас заплановані три гри: дві з командою вищого дивізіону чемпіонату Казахстану «Алтай-2», одна – з «Хіміком».

В Южному ми працюватимемо до 16 вересня, після чого відправимося в Туреччину на спаринги з національною збірною цієї країни. Матчі заплановані 17 та 18 вересня, можливо, зіграємо і 19-го. В будь-якому разі, 20 вересня ми відправляємося в Баку, на чемпіонат Європи.

- На цьому етапі до підготовки залучені зв’язуюча Ольга Скрипак та центральна блокуюча Катерина Кальченко

- Ольгу ми ії хотіли заявити і на Євролігу, але вона не змогла взяти участь. Але я вирішив запросити ії на цій збір, щоб перевірити ії у справі. Планується, що вона у нас буде до 5 вересня і зіграє у двох матчах. Це запрошення з перспективою. Сподіваюсь, що наступного року вона буде повноцінним гравцем збірної.

Катерина після минулорічної операції провела сезон у другому турецькому дивізіоні, тобто вже відновила кондиції. Вона в обоймі і також претендує на потрапляння в остаточну заявку на Євро.

В цілому, відзначу, що умови підготовки – і в Івано-Франківську на першому зборі, і в Южному, відповідають рівню чемпіонату Європи. Ми спеціально планували збору саме тут, в ФСК «Олімп»– в умовах, наближених до бойових, тобто до умов проведення матчів чемпіонату Європи.

- Нагадайте, хто приєднається до збірної із гравців, хто брав участь у Всесвітній Універсіаді?

- Ганна Кириченко, Марина Дегтярьова, Анастасія Чернуха, Діана Карпець та Катерина Дудник. Також планується, що до збірної приєднаються Олександра Перетятько та Олеся Рихлюк.

- Яким вам бачиться остаточна заявка збірної на чемпіонат Європи за амплуа?

- Серед 14-ти гравців – це два ліберо, дві зв’язуючих, чотири центральних блокуючих та шість кутових нападниць.

 Матчі з командою «Алтай-2» відбудуться 3 та 4 вересня о 18.00, із «Хіміком» - 6 вересня (час уточняється).

Нагадуємо, що в тренерський штаб збірної України, окрім Гарія ЄГІАЗАРОВА, входять тренери Дмитро ФІЛІШТИНСЬКИЙ, Володимир ПОДКОПАЄВ, статистик Марк ДІКОВЧЕНКО, тренер з фізичної підготовки Олексій КОНОВАЛОВ, лікарі – Олег КРИВКО та Віктор НЕДАШКІВСЬКИЙ.