Центральна блокуюча збірної України Ірина ТРУШКІНА відповіла на кілька питаннь. Тема - звісно, чемпіонат Європи, який стартує вже менш, ніж за два тижні.

- Ірино, чи є вже якісь передчуття перед стартом такого масштабного турніру, як чемпіонат Європи, котрий для вас та для багатьох волейболісток збірної України стане першим у кар’єрі?

- Поки передчуття у зв’язку з цим немає, все ж таки ще чимало часу до старту (бесіда проходила 5 вересня після того, як збірна України двічі зіграла в Южному з казахстанською командою «Алтай-2». – прес-служба). Попадаємо ми туди, як відомо, рідко, але сподіваюсь, що мітко.

Ми ще повинні спаринги пограти, притертися, відчути один одного. До того ж у нас ще одна зв’язуюча повинна приїхати (7 вересня у табір збірної приїхала Олександра Перетятько. – прес-служба). Тож передчуття напевно, будуть вже на місці подій. Навіщо налаштовуватися заздалегідь?

- Яка атмосфера панує в збірній?

- Робоча. Адже тренувальний процес йде повним ходом.

Що стосується настрою взагалі, то всі ми голодні до великих перемог. Дуже хочеться відчути їх смак.

- Збірна України провела два матчі з командою із Казахстану. Яке враження вони залишили?

- Є чимало недоліків, пов’язаних з обробкою м’яча, доводкою його партнеру. На блоці ще не відчуваємо плече один одного – не можемо ще чітко визначити, який м’яч пасується нападнику по  інший бік сітки. Важливий момент – граємо ми з бажанням, ніхто номер не відбуває. Просто більше треба попрацювати над дрібницями.

- Той факт, що в цьому році збірна України виграла Євролігу, додає впевненості команді, як ви вважаєте?

- Додає. Але цю перемогу ми вже забули. Розуміємо, що ми грали не проти команд топ-рівня. Виграли – забули. Мене особисто так вчили. На носі абсолютно інший турнір, тому про Євролігу взагалі забули. У мене, принаймні, так.

- Як вважаєте, коли вже можна буде судити про рівень готовності команди?

- Гадаю, після спарингів зі збірною Туреччини. Ось там уже чіткіше побачимо, наскільки ми готові.

- Чи можете оцінити потенціал нинішньої збірної?

- Як ви знаєте, ми разом граємо вже не  перший рік. Потенціал є, але його треба розкривати. Як на мене, спаринги із сильними командами треба проводити раніше, щоб явні проблеми вже вилізли, і у нас був би час над ними попрацювати.