Поступившись туркеням у контрольному матчі, наші волейболістки програли «битву», проте не «війну».

У рамках підготовки до чемпіонату Європи підопічні Гарія Єгіазарова провели у Стамбулі товариський поєдинок проти спортсменок із Туреччини. За загальною домовленістю, він складався із п’яти партій і «золотого сету в тому числі, незалежно від рахунків у кожній із них. На жаль, у підсумку наші дівчата поступилися в кожному сеті, не зумівши «зачепитися» бодай за один із них. Однак, насправді, робити із цього трагедію точно не варто, оскільки, по-перше, в суперниках була одна із найсильніших команд Європи, а по-друге, контрольний матч – це одне, а офіційний – зовсім інше. Тож і давайте краще зачекаємо до офіційних поєдинків.

ТУРЕЧЧИНА – УКРАЇНА

5:0 (25:17, 25:23, 25:18, 25:21, 17:15)

Туреччина: Кірдар, Токсой, Боз, Озсой, Ердем (к), Айдемір; Орге (л), Дальбелер (л), Акоз (л), Галіскан, Узлупехліван, Онал, Алікая. Головний тренер – Джованні ГВІДЕТТІ.

Україна: Перетятько, Кодола (к), Дорсман, Денисова, Степанюк, Трушкіна; Степанчук (л), Дельрос (л), Козлова, Чернуха, Молодцова, Новгородченко, Герасимова, Кириченко. Головний тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

Ну, а поки – констатуємо факт і звертаємося до протоколу, звідки розуміємо, що найбільше українкам допекла із четвертої зони Генсюрек Озсой, котра записала до свого активу одразу 22 очки. Ще 11 до них додала Узлупехліван, причому, лише протягом двух останніх партій.

Серед наших волейболісток відзначимо Карину Денисову, яка набрала 12 очок.