Наставник жіночої збірної України прокоментував учорашній контрольний матч із командою Туреччини.

Як ми вже повідомляли, в рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи вчора у Стамбулі наші дівчата провели товариську зустріч із турецькими волейболістками. За обопільною домовленістю, вона складалася з п’яти партій і вкороченого сету в тому числі. На жаль, в усіх гору брали суперниці підопічних Гарія Єгіазарова, тож для останніх матч завершився з неприємним рахунком – 0:5.

Утім, наставник української збірної залишився задоволеним навіть таким підсумком, оскільки віднайшов у подіях на майданчику багато корисного…

- Звичайно, спаринги із суперниками такого рівня обов’язково мають йти на користь, - зауважив Гарій ЄГІАЗАРОВ у телефонній розмові з представником прес-служби ФВУ. - Адже, навіть скромно кажучи, Туреччина - далеко не остання збірна за європейськими стандартами. І нам, чого гріха таїти, дуже не вистачає практичних протистоянь із такими.

statistika

Стосовно ж самого матчу можу сказати, що туркені переважали нас у кожному сеті за рахунок значно швидших дій. Вони намагалися все робити миттєво, і в них це виходило дуже непогано. Нам подібного досвіду бракує.

22 пропущені очки від Генсюрек Озсой із четвертої зони? Ну, наші опонентки, знаючи її бомбардирські здібності, свідомо «загружали» цього снайпера масовими передачами. До того ж, Озсой відіграла без замін усі п’ять партій. Так що насправді нічого страшного в її показнику немає.

У свою чергу, ми намагалися грати в різних складах, також варіювали темпом і тактикою. Звісно, не все виходило добре – на подачах, прийомі, блоках та організації переходів від оборони до атак, проте моментами діями своїх підопічних я був відверто задоволений. Хоча, не секрет, нам завжди є над чим працювати…

До старту чемпіонату Європи залишається буквально кілька днів (він стартує 22 вересня в Азербайджані та Грузії), і за цей час ми спробуємо «підтягнути» наші слабкі позиції. Цьому має допомогти ще один спаринг із Туреччиною, який ми проведемо сьогодні ввечері. Ну, а далі – відповідальне випробування на континентальному рівні. Як ви знаєте, наша збірна потрапила до одного квартету з тією ж Туреччиною, а також із Росією та Болгарією. Що й казати, складна група! Проте ставимо перед собою завдання-мінімум – вийти з неї до наступного раунду змагань.