Кращий снайпер стартового матчу ЧЄ-2017 поділилася враженнями від битви з росіянками.

- Десь не вистачило удачі, десь того ж досвіду. Тому що наші опонентки у цьому плані нас набагато переважали. Усе ж чемпіонки Європи і це багато про що говорить. За плечима у них величезна кількість міжнародних змагань, перед чемпіонатом Європи вони зіграли на турнірі в Японії. Трішки не вистачило нам, але  нічого страшного. Грою задоволенні, а щоб перемагати, будемо далі працювати. 

- Стартовий поєдинок у нас і одразу з чемпіонками Європи. Страх був перед грою, усе ж таки матч з волейбольним грандом? 

- Ніякого страху не було. Скажу за себе не боялася однозначно, та й дівчата наші також. У всіх був бойовий настрій. Усі дочекатися не могли старту турніру, щоб вийти на майданчик і дати бій. Бій дали, шкода, що трішки не вистачило, щоб перемогти.

- Чи очіувала сьогодні вийти у стартовому складі? 

- Перед матчем я не знала чи буду я грати, чи буде Карина Денисова. Останнім часом тренер її використовував частіше на позиції основного діагонального гравця. Я намагалася завоювати довіру тренера, боролася за це місце у старті на тренуваннях. Старалася і сьогодні у матчі виправдати довіру тренера. Але кого використовувати на якій позиції, це прерогатива Гарія Шамоєвича. Дякую, що дав мені такий шанс проявити себе.

- Яка була установка на гру?

- Головна настанова тренера була боротися. Він нам завжди говорить боротися до кінця. Як би гра не складалася, скільки б не програвали, терпіти до кінця і боротися до фінального свистка, намагатися видряпати кожний м'яч. Вважаю, з завданням на поєдинок з росіянками ми впоралися. Але сюди ми приїхали за більшим.

- Після такої гри і такого результату на що можна налаштовуватися далі?

- Звісно ми налаштовуємося на боротьбу. У нас має бути позитивний настрій. Ми показали, що можемо боротися з сильними суперниками. З наступними командами легше не буде, а можливо уже буде складніше. Але я впевненна, що ми можем перемагати.