Сьогодні, 22 серпня, жіноча збірна України проведе у Запоріжжі третій матч кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2019.

Наважимося передбачити, що матч Україна – Греція стане найцікавішим у групі С. Сьогодні запорізький Палац Спорту "Юність" побачить поєдинок двох лідерів, двох команд, які ще не програли жодної партії. І, неймовірно, що саме Україна та Греція будуть боротися за перше місце групи та пряму путівку на чемпіонат Європи-2019.

group cТурнірна таблиця групи С станом на 22 серпня 13:00

Греція посідає 27-му сходинку рейтингу ЄКВ за 2017 рік. Нагадаємо, що українки займають 14-те місце.

Більшість волейболісток грецької команди грають у національному чемпіонаті. Відзначимо, діагональну збірної Анті Васілантонакі, яка виступає у італійському клубі "Лардіні Філоттрано". Саме вона, на разі, є найрезультативнішою у складі збірної Греції та посідає 5-ту сходинку у рейтингу кращих снайперів кваліфікаційного раунду. Вона принесла своїй команді 37 очок за два матчі. Відзначимо, що у складі української команди кращою є капітан Надія Кодола. Вона займає 24-ту сходинку з 24 пунктами.

Серед центральних блокуючих треба виділити Джорджію Лампрузі з грецького "Олімпіакоса". Вона відзначилася 5 блоками. Але у цьому показнику українка Діана Карпець випередила опонентку. На рахунку блокуючої 7 блоків і вона займає 2 сходинку загального списку.    

Жіноча збірна Греції:

Зв’язуючі: Ольга Вергіду ("Панатінаїкос-Афіни" Греція), Стіліані Крістодулу ("Олімпіакос" Греція);

Ліберо: Марія Елені Артакіану ("АО Тіра" Греція), Іліана Іяковіду ("Панатінаїкос-Афіни" Греція);

Діагональні: Марія Оікономіду ("Панатінаїкос-Афіни" Греція), Анті Васілантонакі ("Лардіні Філоттрано" Італія);

Догравальники: Панагіота Діоті ("Панатінаїкос-Наксок" Греція), Ольга Странтзалі ("Енеа" Польща), Евангелія Мертекі ("АО Тіра" Греція), Евангеліа Чантава ("Флуміненсе" Бразилія), Атанасія Тотсіду ("Іліуполіс" Греція)";

Центральні блокуючі: Джорджіа Лампрузі (Олімпіакос Греція), Іріні Чатзіфстратіаду (МТК Угорщина), Ангелікі-Меліна Еммануліду (АО Тіра Греція);

Головний тренер: Гільєрмо Ернандес.

greece
Жіноча збірна Греції-2018 \ фото сev.eu

Жіноча збірна України:

Зв’язуючі: Олена НОВГОРОДЧЕНКО ("Вісла" Польша), Олександра ПЕРЕТЯТЬКО ("Єнісей" Росія);

Ліберо: Христина НЄМЦЕВА ("Хімік"), Анастасія КАРАСЬОВА ("Волинь-Університет");

Блокуючі: Світлана ДОРСМАН ("Азеррейл" Азербайджан), Ірина ТРУШКІНА ("Бухарест" Румунія), Діана КАРПЕЦЬ ("Хімік"), Дар’я ДРОЗД ("Хімік"), Юлія ГЕРАСИМОВА (Анкара Туреччина);

Догравальниці: Катерина ДУДНІК ("Хімік"), Анна КИРИЧЕНКО ("Болю Беледиеспор" Туреччина), Надія КОДОЛА ("Бухарест" Румунія);  

Діагональні: Анастасія КРАЙДУБА, Карина ДЕНИСОВА ("Казерта" Італія);

Головний тренер: Гарій ЄГІАЗАРОВ.

ukraine - greece

Матч Україна – Греція. 22 серпня - середа, Запоріжжя - Палац Спорту Юність. Початок о 16:00. Хто не зможе бути присутнім на грі, запрошуємо на сайт volleyball.ua, де ви знайдете посилання на відео-трансляції матчу.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України 22 серпня у Запоріжжі також проведе третій матч кваліфікації ЧЄ-2019. Початок о 19:00.