Підопічні Угіса Крастіньша готуються зіграти в "Кубку Незалежності".

Паралельно із жіночою збірною України, у Запоріжжі навчально-тренувальний збір в рамках підготовки до континентальної першості проводить й чоловіча національна команда. В інтерв’ю наставник українських волейболістів озвучив склад своїх підопічних та розповів про основні моменти у робочому процесі.

– Зрозуміло, перш за все нам було необхідно визначити стан функціональної готовності гравців, - повідав Угіс КРАСТІНЬШ. - Тож спочатку вони працювали над поліпшенням "фізики" та з м’ячами. Але, оскільки 16-18 серпня наша команда візьме участь у "Кубку Незалежності", де зіграє зі збірними Білорусі та Індії, то останні заняття були досить інтенсивними і в плані тактичних моментів.

Зараз у моєму розпорядженні знаходяться наступні гравці: зв’язуючі - Володимир КОВАЛЬЧУК, Владислав ДІДЕНКО і Дмитро ШЛОМІН; ліберо - Денис ФОМИН і Горден БРОВА; діагональні - Дмитро ВІЄЦЬКИЙ, Володимир ТЕВКУН і Юрій ТОМИН; догравальники - Ян ЄРЕЩЕНКО, Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ, Тимофій ПОЛУЯН і Олег ШЕВЧЕНКО; центральні блокуючі - Дмитро ТЕРЬОМЕНКО, Юрій СЕМЕНЮК, Максим ДРОЗД і Олександр ГЛАДЕНКО.

Як бачите, у нашому складі фактично всі ті ж виконавці, які виступали влітку у змаганнях "Золотої Євроліги", і плюс до них додалися Терьоменко та Шломін. Перший із них пропустив євролігові поєдинки, попередньо узгодивши цей момент із тренерським штабом, а ось Шломіна ми запросили з огляду на якість його виступів в останньому сезоні в складі естонського "Тарту". Тож "Кубок Незалежності" стане для нього хорошою можливістю проявити свої найкращі здібності. Втім, як і для всіх інших виконавців.

Стосовно суперників... Збірна Білорусі добре відома українському вболівальнику, адже нещодавно ми грали з нею у турнірі "Золотої Євроліги". А ось команда Індії – «темна конячка». Єдине, що мені відомо, її нинішній наставник – серб, який входив до тренерського штабу національної збірної своєї країни, котра виграла Олімпіаду у 2000 році. Так що недооцінювати суперників не варто.

Що далі? В рамках підготовки до чемпіонату Європи, перший матч якого ми проведемо 13 вересня у Роттердамі, наша команда візьме участь у міжнародному турнірі в Македонії, запланованому на 29-31 серпня. Там ми зіграємо зі збірними Бельгії, Болгарії та господарів змагань. Певно, саме після них ми остаточно визначимося з тими виконавцями, котрі захищатимуть честь України на континентальній першості.

ukraine

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи збірна України потрапила до групи D, де її суперниками стали команди Нідерландів, Польщі, Чехії, Естонії та Чорногорії.

P.S. Буквально невдовзі після спілкування з Угісом Крастіньшем стало відомо, що збірна Індії, на превеликий жаль, не має можливості вчасно дістатися Запоріжжя. Тож на "Кубку Незалежності" її екстрено замінить збірна України-2. Із командою Білорусі вона зіграє 17 серпня (початок - о 15.30), а волейболісти збірної України-1 поміряються силами з білорусами 18 серпня (початок о 15.30).

Кубок Незалежності-2019
16 серпня, п’ятниця 
15:30 Україна-1 – Україна-2 (чоловіки)
18:00 Білорусь – Естонія (жінки)
20:30 Україна – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (жінки)

17 серпня, субота
15:30 Україна-2 – Білорусь (чоловіки) 
18:00 Білорусь – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (жінки)
20:30 Україна – Естонія (жінки)

18 серпня, неділя
15:30 Україна-1 – Білорусь (чоловіки)
18:00 Україна – Білорусь (жінки)
20:30 Естонія – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (жінки)

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ