Наставник збірної України U-20 Володимир Романцов прокоментував недопуск команди на чемпіонат Європи-2020.

- На жаль, але чемпіонат Європи для нас завершився, так і не розпочавшись. Коли ми прилетіли до Чехії і пройшли тести на коронавірус, то спершу все було начебто нормально, тим більше, що в Україні ми раніше проходили тести і всі вони були негативними. Однак потім нам було сказано, що у одного гравця виявлено позитивний тест. Після цього почалися довгі переговори з місцевою владою та представниками Європейської Конфедерації Волейболу (ЄКВ), які тривали майже до другої години ночі. Втім потім все ж було прийнято рішення не допускати Україну до проведення ігор.

Хочу відзначити, що подібний розвиток подій деякий час назад обговорювався з представниками команд і тоді говорилося про те, що якщо, приміром, у когось з гравців (але не більш двох) буде виявлено коронавірус, то він буде поміщений на самоізоляцію, а збірна продовжити виступ на чемпіонаті Європи. Тепер же нам було сказано, що в самій Чехії нещодавно посилилися закони, пов'язані з коронавірусом, і самоізоляції не буде. Ми всією командою маємо покинути не тільки сам чемпіонат Європи, а й територію країни.

Дуже шкода, адже протягом майже двох місяців ми готувалися до цього турніру, провели три навчально-тренувальні збори, два у Хирові Львівської області і один у Харкові, зігравши чимало контрольних матчів. Але виступити на чемпіонаті Європи не вийшло.