Національна жіноча збірна України зробила великий крок вперед за досить короткий час.

Навіть в Португалії та Грузії грали вже зовсім різні команди. Про це говорять самі гравці, тренери й інші члени колективу. А ще – вони дуже щасливі, що зуміли кваліфікуватися на Євро й завершили відбір на мажорній ноті.

Володимир Дубинський, віце-президент ФВУ:

– Перше і це, мабуть, найголовніше – хочу подякувати всій команді, що вони повірили! Повірили мені, повірили тренерському штабу, повірили в себе і в те, що можливо все, якщо ми будемо одним цілим. Мені здається, нам вдалося – це наша спільна перемога. Пишаюся волейболістками і відчуваю гордість за те, що Україна не просто назва нашої країни. Україна була в кожному серці, і це не порожні слова. Попереду ще багато перемог і, можливо, поразок, але впевнений, що перемог точно буде більше. Величезне дякую всім!

vladimir dybinskiy

Марія Александрова, начальник команди:

– Зараз відчуваю радість, щастя і велике задоволення від виконаної роботи. Вдячна нашому колективу, який, на мій погляд, досить згуртований, що важливо в командних видах спорту.

maria aleksandrova

Володимир Орлов, головний тренер:

– Завершуємо відбір з відчуттям виконаного обов'язку. Ми зробили те, що потрібно було, а саме: вийшли до основної сітки чемпіонату Європи. Я задоволений результатом!

vladimir orlov

Денис Зуй, помічник тренера:

– Почуття переповнюють мене. Гордий за нашу талановиту команду. Кожна дівчинка, перебуваючи в збірній, віддає собі звіт, наскільки важливим є це все, а також ставиться з великою любов'ю і серцем до своїх обов’язків. Приємно, що в нас така молодь.

Євген, тренер із ЗФП:

– Ми проробили гарну роботу. Дуже щасливі, що пройшли кваліфікацію й потрапили на чемпіонат Європи. Також отримали багато інформації з приводу помилок. Далі на нас очікують матчі «Золотої Євроліги». Оптимістично налаштований щодо нашого виступу на цих змаганнях. Впевнений, що в збірної України великий потенціал, і вона стане ще кращою.

Данило Мелюшкин, статистик:

– Задоволений, що виконали поставлене завдання. Так, ми пройшли далі, але попереду ще багато роботи. Дай Бог, щоб у нас вийшло і ми добре виступили в Європі вже в повному складі.

ukraine

Гарій Єгіазаров, менеджер команди:

– Від гри збірної України у цьому відборі лишилися тільки позитивні враження. Дівчата, не дивлячись на труднощі, виконали завдання, яке перед ними стояло – це найважливіше. Багато бруду довелося читати в інтернеті від так званих «експертів». Судити про команду може тільки той, хто знаходитися всередині колективу і знає, з якими проблемами вона стикається. Ми пережили складні моменти, наприклад, Юлія Герасимова через хворобу залишилася в Португалії. Проте вони зміцнили нас. І в Грузії можна було побачити вже зовсім інший колектив.

gariy yegiazarov

Анна Харчинська, діагональна:

– Ми дуже старалися. Я мріяла потрапити до складу національної збірної. Рада, що вийшло пройти далі.

Вікторія Даньчак, блокуюча:

– Відчуваю полегшення, що кваліфікувалися до основної сітки. Проте розслаблятися не варто, бо попереду багато роботи.

danchak victoria

Карина Денисова, догравальниця:

– Все супер! Здорово, що виконали завдання. Тепер налаштовуємося вдало виступити на чемпіонаті Європи.

karyna denysova

Олена Рудик, зв’язуюча:

– Рада, що мені випала можливість бути тут, відчути цю атмосферу. Сподівалася, що сьогодні зіграю, і це сталося.

Надія Кодола, догравальниця та капітан:

– У першу чергу, задоволені результатом і тим, що завершили відбір на мажорній ноті. Відчуття приємні, адже другий тур у Грузії показав, що ми можемо щось змінити за короткий проміжок часу. Якщо порівнювати ігри в Португалії та Грузії – це були абсолютно дві різні збірні.

nadia kodola

Богдана Анісова, догравальниця:

– У Грузії ми показали себе більш зіграними та агресивними. Так, програли Швеції, але в цілому виступом задоволена. Ще є над чим працювати.

bohdana anisova

Анастасія Карасьова, ліберо:

– Відчуваю радість, адже в матчі проти Грузії я вперше дебютувала у футболці збірної України – це великий крок для мене особисто. Дякую тренеру за довіру!

anastasiya karaseva

Ольга Скрипак, зв’язуюча:

– Добре, що вийшло досягти поставлених цілей. Всім було важко, проте зараз я задоволена. Звичайно, не все виходило. Втім, у нас ще є час, щоб виправити всі свої помилки.

olga skrypak

Євгенія Хобер, діагональна:

– Дівчата молодці! До чого прагнули, те й вийшло. Вітаю всіх із цим успіхом!

khober evheniya

Катерина Дудник, догравальниця:

– Чудово, що ми перемогли вчора і сьогодні. Трохи не вистачило зі Швецією. На мою думку, в матчі з Грузією було зроблено шквал помилок, які треба зводити до мінімуму.

ekateryna dydnyk

Дар’я Великоконь, зв’язуюча:

– Задоволена виступом збірної. Ми виконали гарну роботу і вийшли на чемпіонат Європи. Відчуваю несамовиту радість!

daria velykokon

Христина Нємцева, ліберо:

– Раді, що вийшли на чемпіонат Європи. Ми до цього прагнули. Будемо продовжувати рухатися далі.

kristina nemtseva

Діана Мелюшкина, блокуюча:

– Добре, що пройшли далі. Тепер ми будемо грати в основній сітці чемпіонату Європи.

diana melushkyna

Марина Мазенко, блокуюча:

– Все закінчилося чудово для нас. Ми виконали основне завдання. Звісно, можна було в деяких моментах зіграти й краще, але в нас ще все попереду.

maryna mazenko

Юлія Герасимова, блокуюча:

– Хочу привітати всіх з виходом до фінальної частини чемпіонату Європи! Це викликає почуття радості й гордості. На жаль, не змогла допомогти команді на всі сто відсотків у зв'язку з короновірусом. Але вже найближчим часом обов'язково буду в строю!

yulia gerasimova

Юрій Ігнатченко, лікар:

– Результат роботи збірної України помітний неозброєним оком. Задоволений таким підсумком кваліфікації.

Михайло Балтакса, прес-служба:

– Велике щастя знаходитися поряд з чудовою командою, вболівати за Україну на чемпіонаті Європи та бути причетним до такої важкої й важливої перемоги.

mikhailo baltaksa
Фото: Михайло Балтакса, https://baltaksa.com/volleyball та cev.eu