Сьогодні, 19 серпня, жіноча збірна Україна провела свій перший поєдинок групового етапу чемпіонату Європи-2021.

У стартовому матчі підопічні Володимира Орлова зустрічалися зі срібними призерами Євроволей-2017 та одним з фаворитів групи D – збірною Нідерландів. Українки поступилися суперницям у трьох сетах.

Чемпіонат Європи-2021. Жінки. Груповий етап. Група D. 1-й тур

19 серпня, четвер

Україна – Нідерланди – 0:3 (17:25, 12:25, 22:25)

Статистика матчу

Два перших сети національна збірна України розпочинала з відриву опоненток – 1:8 та 2:9 відповідно. Олеся Рихлюк у першій партії, а Юлія Бойко у другій своїми атаками намагалися наздогнати голландок... але їм цього не вдалося – 17:25 та 12:25 – 0-2 за партіями.

А от третій сет вселив в уболівальників синьо-жовтих трохи надії на рівну боротьбу.

Третя за рахунком партія розпочалася з рівних цифр на табло – 4:4. Підлеглі болгарського фахівця діяли злагоджено у більшості компонентів. Українки спромоглися повести у рахунку – 8:7, але не надовго... Дві власні помилки і Нідерланди знову були попереду – 8:9. Далі нападниці суперниць Елін Тіммерман та Ніка Даалдероп діяли напрочуд вдало. Остання, до речі, не зробила за гру жодної помилки в атаці та на подачі, заробивши для команди 14 очок.

Наші співвітчизниці хапалися за кожен шанс у третьому сеті, але представниці Нідерландів переважали українську команду за всіма показниками – 6 ейсів проти 3, 9 блоків проти 3, 47% реалізації атак проти 38%. Цієї переваги було достатньо задля того, щоб завершити гру на свою користь – 22:25 та 0-3.

Найрезультативнішим гравцем поєдинку стала діагональна збірної України Олеся Рихлюк. Вона набрала 17 очок, реалізувавши 52% атак (15 – в атаці, 1 ейс, 1 блок).

olesya rukhluk

Слід зазначити, що ніхто, відверто кажучи, і не прогнозував перемогу української команди у цьому матчі. Головним завданням у цій грі було відчути атмосферу турніру, побачити свої помилки та продемонструвати своє бажання боротися за кожний м’яч. Здається саме в останній партії, українським спортсменкам це непогано вдалося.

ukarine

Завтра, 20 серпня, о 20:30 українські волейболістки зіграють проти срібних призерів минулого чемпіонату Європи збірної Туреччини. Запланована онлайн-трансляція матчу на телеканалі XSport , Спорт 1 та Спорт 2.

В інших матчах групи D, Туреччина перемогла Румунію (3:1), а шведки на тай-брейку здолали Фінляндію (3:2).

Фото: сev.eu