У Неаполі відбулося жеребкування групового етапу чоловічого чемпіонату Європи з волейболу, який з 28 серпня по 16 вересня 2023 року відбудеться у чотирьох країнах: Італії, Болгарії, Північній Македонії та Ізраїлі.

Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення росії на територію України, наша країна втратила право бути однією з господарок чоловічого Євро-2023. Замість неї турнір прийматиме Ізраїль.

На першому етапі 24 збірні розбиті на чотири групи, які очолили команди-господарі турніру. Їм надали право обрати по одному супернику з другого кошика. Італія обрала Швейцарію, Болгарія – Фінляндію, Північна Македонія вирішила зіграти з Чорногорією, а Ізраїль – з Румунією. Інші команди були розподілені жеребом. Чотири збірні з кожної групи вийдуть до 1/8 фіналу.

Національна збірна України потрапила до групи В. Суперниками підопічних Угіса Крастіньша стали Болгарія, Фінляндія, Словенія, Хорватія та Іспанія. Матчі цієї групи пройдуть у Болгарії.

Група А: Італія, Швейцарія, Сербія, Німеччина, Бельгія, Естонія;

Група В: Болгарія, Фінляндія, Словенія, Україна, Хорватія, Іспанія;

Група С: Північна Македонія, Чорногорія, Польща, Нідерланди, Чехія, Данія;

Група D: Ізраїль, Румунія, Франція, Туреччина, Португалія, Греція.

ukraine men eurovolley 2023

Відзначимо, що Україна втретє поспіль зіграє на чемпіонаті Європи з волейболу. У 2019-му українці дійшли до чвертьфіналу, де поступилися майбутнім чемпіонам Сербії, а у 2021-му програли росії в 1/8 фіналу.

Чинний чемпіон Європи – Італія. У тогорічному фіналі команда Фердінандо де Джорджі з рахунком 3:2 обіграла Словенію. Пасуючий Сімоне Джанеллі був визнаний MVP турніру. У матчі за "бронзу" Польща обіграла Сербію – 3:0.