Капітан та основна зв’язуюча студентської збірної України Марина ДЕГТЯРЬОВА відповіла на кілька питань за підсумками стартового матчу Всесвітньої Універсіади (Аргентина – 3:0).

- Марино, розкажіть, як в цілому склалася стартова гра збірної України?

- Можна сказати, непогано. Напевно не все у нас сьогодні виходило, все таки перша гра і хвилювання у всіх було присутнє, але ми з ним швидко впоралися і знайшли свою гру. Був невеличкий провал у другій партії, але в кінцівці ми дотиснули суперника.- За рахунок чого отримали таку вагому перевагу в першій партії?

- Вибили суперника з прийому, не було швидких передач першому темпу, а ми у свою чергу організували хороший блок на краях, що і дозволило нам створити комфортну перевагу в рахунку.

- Чим вже вразила Універсіада? Чим, може, відрізняється від попередньої, де ви також брали участь?

- Напевно, кожна Універсіада особлива по-своєму, і для кожного спортсмена, який тут побуває, надовго залишиться в пам'яті.

Перша відмінна риса, яку напевно помітили всі, хто був на минулій Універсіаді, це величезна кількість уболівальників на трибунах. У Кореї ми спостерігали таке тільки на фінальних матчах. Набагато приємніше грати не в порожньому залі, а в присутності вболівальників, нехай вони і не свої, рідні. Підтримували вони, до речі, обидві команди однаково.

- Була думка, що кількість глядачів, вказана в протоколі - 2500 - це помилка…

- Це правда. Коли ми під'їхали до залу, на вулиці була величезна черга в касу за квитками!

- Розкажіть, як склався для вас минулий сезон?

- Сезон я провела в Ізраїлі, де рівень чемпіонату приблизно такий же, як і в Україні. Наша команда не зайняла призові місця, але особисто для мене це був хороший досвід гри в іноземному чемпіонаті. Звичайно, я хотіла б рости і далі як гравець і досягати найвищих нагород.

- Де проведете новий сезон?

- У мене є кілька пропозицій, але контракт я ще не підписувала.

- Як думаєте, чи під силу нинішній збірній повторити успіх Універсіади-2015 і знову піднятися на п'єдестал?

- Намагатимемося це зробити. Все в наших руках!