Італійська чоловіча волейбольна ліга наклала на тренерів обмеження, яке не дозволяє їм одночасно тренувати клуб та збірну, що звичайно ж суперечить загальноприйнятій практиці не лише в Італії, а й у всьому світі.

Правило, встановлене лігою, передбачає штраф у розмірі 100 000 євро для клубів, у яких тренери або помічники тренерів тренують ще якусь із збірних плюс 10 000 євро, якщо до контракту не включено так званий пункт про ексклюзивність, і 5 000 євро, якщо Суперліга не повідомлена про це.

На прес-конференції у Модені Андреа Джані (тренер "Модени" та Франції), Роберто П'яцца ("Мілан" та Нідерланди), Фабіо Солі ("Чистерна" та Естонія), Маттео Де Чекко ("П'яченця" та Словенія) та Радостін Стойчев ("Верона") розповіли про це, вказавши, що більшість експертів Суперліги поділяють цей протест.

Адвокат, який представляє тренерів, звернувся до італійської федерації з проханням відкрити дискусію, "інакше ми маємо намір добиватися справедливості у відповідних установах".

Забавним є той факт, що в жіночій італійській волейбольній Суперлізі чи ще в якомусь іншому спорті в Італії, наприклад, у баскетболі, таке правило прийнято не було.