Збірна Італії повідомила про плани підготовки до олімпійського турніру в Токіо.

Особливість цієї підготовки в тому, що домашню Лігу націй команда проведе без головного тренера Джанлоренцо Бленгіні і, ймовірно, без ряду провідних гравців. Італійцями в турнірі буде керувати старший тренер Антоніо Валентіні. При цьому Бленгіні з частиною гравців буде працювати поза "міхура" в Ріміні.

Максимальна кількість представників делегації для участі в Лізі націй – 25 осіб, включаючи гравців і тренерський штаб. При цьому один раз за турнір (12 червня) можна замінити до шести волейболістів, які грають в "міхурі".

Всього в розширеному складі збірної Італії зараз 28 гравців. Хто буде грати в Лізі націй, а хто тренуватися з Бленгіні поки не повідомляється. Але відомо, що деякі гравці, зокрема Іван Зайцев, прибудуть на збори тільки 15 травня.

"Для деяких гравців підготовка до Олімпіади буде являти собою велику кількість міжнародних матчів, які повинні сприяти їх вдосконаленню. Паралельно з цим інші гравці після відпочинку будуть тренуватися поза міхуром для досягнення найкращого фізичного стану. Ці два шляхи розроблені, щоб мати широке коло кандидатів на Олімпійські ігри", – пояснив Бленгіні.

Нагадаємо, що Ліга націй пройде з 28 травня по 27 червня в італійському місті Ріміні в форматі "міхура". 16 команд змагатимуться за коловою системою. Потім чотири кращі збірні розіграють медалі в форматі 1–4, 2–3.

Італія в двох перших розіграшах Ліги націй займала 8-е місця.

На олімпійському турнірі суперниками Італії по груповому етапу будуть Японія, Польща, Канада, Іран і Венесуела. У Ріо 2016 італійці завоювали «срібло».