Польське місто Лодзь стало господарем “Фіналу восьми” Ліги націй, який пройде 27-30 червня 2024 року.

Вирішальні ігри турніру відбудуться на “Атлас Арені”, що вміщує 13 тисяч глядачів. На цій арені раніше проходили матчі чоловічого (2014) та жіночого (2022) чемпіонатів світу, олімпійського кваліфікаційного турніру (2023) у жінок, клубного чемпіонату світу-2019, а також безліч матчів Ліги чемпіонів, Світової ліги та Ліги націй.

Вибір Лодзі як місто-організатор дав збірній Польщі автоматичну путівку до чвертьфіналу турніру. Ще сім учасників турніру визначаться за підсумками групового етапу. 16 команд проведуть по три ігрові тижні у різних локаціях. Загалом кожна збірна зіграє 12 матчів.

Матчі групового етапу приймуть Анталья (Туреччина), Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Оттава (Канада), Любляна (Словенія), Маніла (Філіппіни) та одне з японських міст.

Ліга націй відіграє важливу роль у розподілі останніх путівок на Олімпіаду-2024. Результат кожного матчу впливатиме на становище команд у світовому рейтингу, за яким до Парижа відберуться п'ять збірних. На Олімпіаду вже кваліфікувалися Франція, Бразилія, Канада, Німеччина, Японія, Польща та США.

vnl 2024