У груповому турнірі Євроліги-2017 жіноча збірна України здобула шосту перемогу у шести матчах, перегравши команду Франції - 3:1!

Кажуть, новачкам завжди щастить, але стосовно виступу команди Гарія Єгіазарова у груповому турнірі правильніше було б сказати - щастить сильнішому. Команда України показує відмінні результати і зупинятися на досягнутому не збирається. З одного боку є і результат, і тут же усі гравці отримують ігрову практику. Команда росте, зігрується, притирається, піднімається у рейтингу... І це дуже важливо!

Збірну Франції, яка у рейтингу вище за нас, українська дружина обіграла уже вдруге на цьому турнірі. Перемога на майданчику суперника виявилася набагато приємнішою і набагато простішою. Француженки напередодні втратили свою блокуючу і капітана команди Паулін Мартін, яка серйозно травмувалася у матчі з чорногорками. Та й інших лідерів своєї команди наставник чомусь вирішив приберегти. Александра Аліна Даскалу, Жульєт Фідон, Одетт Ндойє, які у попередніх матчах були найнебезпечнішими у збірній Франції, підтримували своїх подруг на заміні. У стартовому відрізку першої партії підопічні Фелікса Андре розпочали матч на рівних. Але уже навіть на першу технічну перерву українки пішли з хорошим запасом - 8:5. Далі до завершення сету на майданчику було видно тільки одну команду. У нас виходило практично усе. Надійний блок, відмінна гра у нападі і в захисті, прекрасна взаємодія Олени Новгородченко з партнерками. Як результат до другої технічної перерви між командами прірва у рахунку - 16:6! Нічого не змінилося і до закінчення - 25:13. 

У другій партії стартового запалу француженок вистачило набагато довше. Більше того, команда Гарія Єгіазарова виявилася у ролі наздоганяючих. За рахунку - 10:15 тренер узяв тайм-аут. Гра у наших "розлагодилася", почали припускатися великої кількості помилок, чого протягом турніру не було. За другу партію помилилися дванадцять разів і це стало основною причиною, чому перебіг подій на майданчику змінився. Наприкінці партії у нас з'явилися Ірина Трушкіна, Анастасія Чернуха і Марина Дегтярьова. У рахунку українки трішки підрівнялися - 18:22, але після тайм-ауту від Фелікса Андре на радість публіки француженки по партіям нас наздогнали - 25:18.

У третій партії Гарій Єгіазаров зробив одну заміну, випустивши Ірину Трушкіну замість Юлії Герасимової. Українки зіграли дуже надійно і зібранно. Дві помилки за партію, дуже чисто. Сет пройшов практично за тим же сценірієм, що і перший. Франція грала на рівних тільки до першого технічного тайм-ауту - 8:5. Далі наші пішли у відрив і наблизитися до себе у рахунку уже не дозволяли - 25:14. На одному диханні українки провели і завершальний сет, не дозволивши засумніватися у своїй перевазі - 25:14.

УКРАЇНА - Франція

3:1 (25:13, 18:25, 25:14, 25:14)

Статистика матчу

ФОТО МАТЧУ  

Отже, груповий турнір подолали з відмінним результатом, а на черзі півфінальне протистояння з командою Іспанії. Перший матч відбудеться у Івано-Франківську 28 червня о 19:00. Подорож збірної України дорогами Євроліги триває!