Один з лідерів жіночої збірної України поділилася враженнями стосовно виступу у волейбольній Євролізі та розповіла про цілі у турнірі.

- Ми виграли усі шасть матчів і це просто відмінний результат! Скажу, що в останній зустрічі із француженками друга партія справді виявилася важкою. Команда Франції дала нам відчути, які у нашій грі є недоліки. Це і блок, і гра у захисті. Для того, щоб стати ще сильнішими, нам є над чим працювати. Часу до фінального етапу мало, але будемо старатися ці помилки виправити ще до основних фінальних поєдинків.

- Друга партія із командою Франції наших дівчат "розбудила"?

- Можна і так сказати, вона на нас подіяла, як холодний душ. У кожній грі завжди налаштовуємося на перемогу, але іноді може щось піти не за нашим сценарієм. Втім, у третій партії ми з дівчатами зібралися, знову провели її на емоціях, і результат виявився для нас позитивним.

- Чого участь у Євролізі навчила? І наскільки це важливий турнір для збірної? 

- Матчі Євроліги нам дали величезний досвід, особливо перед фіналом чемпіонату Європи. Дякуючи нашій Федерації у нас є хороша база для підготовки, для нас створенні усі умови для тренувань і вдалих виступів. Нам залишається тільки показували хороший результат на майданчику. У груповому турнірі у нас усе вийшло, тепер спробуємо продовжити переможну ходу і у півфіналі.  

- Попереду знайома нам по раунду плей-оф чемпіонату Європи збірна Іспанії. У півфіналі буде, напевне, набагато важче з ними?

- Я сподіваюся, що нам не буде дуже важко. Протягом цього періоду, що ми не бачили один одного, вони працювали, а ми працювали вдвічі більше. Я вірю, що ми у півфінальних поєдинках з іспанками покажемо наші найкращі якості.

- Які завдання тепер стоять перед збірною у Євролізі?

- Наша мета у Євролізі - фінал, кубок, медалі! Тільки на них ми і націлюємося!