Капітан жіночої збірної України з нетерпінням чекає півфінального етапу Євроліги-2017 проти команди Іспанії, в якому починаємо дома в Івано-Франківську, а також коментує останню гру проти Франції.

- Програна партія проти французської збірної - це для нас дуже хороший урок на майбутнє. Якби б ми добре не починали гру, з яким би рахунком не вигравали на старті, матч у волейболі закінчується тільки після трьох вигранних партій. Не можна розслаблятися, і потрібно в таких складних ситуаціях завжди намагатися знайти вихід. Необхідно завжди бути сконцентрованими, щоб надалі не було таких провалів, який у нас трапився у другій партії. В цілому самою грою команди я дуже задоволена, крім другого сету. Але цей етап для нас завершено, уже готуємося до гри з Іспанією.

- Як для новачка Євроліги збірна України показує просто вражаючий результат!

- Не потрібно засипати нас компліментами, а про результат давайте поговоримо після матчів з Іспанією! А ще краще після фіналу Євроліги, куди ми так хочемо вийти. Поки на груповому етапі ми перемогли досить легко усіх суперників, але то вже історія, рухаємося далі.

- У Франції після двох проведених сезонів за "Кани" ви, як рідна. Завдяки вашим персональним уболівальникам у нашої збірної була підтримка навіть серед французів. Наскільки вам принципово і важливо було перемогти збірну Франції саме тут?

- Я не можу сказати, що це було якоюсь додатковою для мене мотивацією на цей матч. Звісно, приємно було зустріти уболівальників на трибунах, поговорити з працівниками цього палацу спорту, з якими ми спілкувалися, коли приїздили до них своєю командою у рамках чемпіонату Франції, багато дівчат, з якими я виступаю і в "Канах", і взагалі знаю по національній першості. Приємно було їх побачити, проти них пограти і перемогти теж було дуже приємно.

- На скільки ця збірна відрізняється від тієї, яка зібралася на тренувальний збір у Южному на початку травня? 

- Точно можу сказати, що ми краще відчуваємо один одного на майданчику. Ми набагато швидше приймаємо рішення, у нас уже менше "тупих" помилок. Це природньо, адже разом ми готувалися досить довго. Звісно, ми стали набагато зіграннішими. А результати у Євролізі говорять не те, що у нас суперники легкі, а те, що збірна України сильна!

- У півфіналі нас чекає протистояння з командою Іспанії, з якою в дуже емоційних матчах здобули восени путівку у фінал чемпіонату Європи. Знову починаємо удома, але тепер у вашому рідному Івано-Франківську... 

- Для нас дуже важливо, щоб дома нас підтримали. Навіть, не сумніваюся, ща зал буде переповненний у грі проти іспанок. За мою волейбольну кар'єру я вперше буду грати практично удома, я сама з Івано-Франківської області. Що відчуваю? І радість, і хвилювання. Сподіваюся, що у нас буде хороша підтримка і ми пройдемо далі.

- Чому навчили матчі Євроліги збірну України?

- Скажу за себе, ціпоєдинки навчили грати через втому, переборювати складні ситуації на майданчику, підтримувати один одного, доводити свою перевагу. Це величезний досвід для усіх нас. Хтось може сказати, що суперники у нас не найсильніші, але кожен з них ставить собі за мету також перемогти.

Думаю, якщо ми будемо продовжувати у тому ж напрямку, буде усе добре. У нас дуже хороша команда, високі цілі, хороший тренерський штаб, думаю, нам під силу досягти будь-яких результатів.