Завтра збірна України у фінальному раунді престижних змагань проведе поєдинок проти команди Швеції.

Чоловіча національна дружина під керівництвом Угіса Крастіньша вирушила до данського міста Гентофте, де, як представник найсильнішої четвірки за результатами групового етапу турніру, намагатиметься зробити два вирішальних кроки для здобуття омріяної путівки до Світової ліги. Перший із них може стати реальністю у так званій "синьо-жовтій" півфінальній дуелі зі Швецією.

Взагалі, протистояння представників країн із синьо-жовтими стягами справедливо вважаться максимально інтригуючим, оскільки після кожного попереднього матчу за їхньою участю до гри обох виникало чимало риторичних запитань. Проте, якщо збірна України, лише раз поступившись Данії, зрештою впевнено посіла в своїй групі перше місце, до Швеція до останнього вела запеклу боротьбу за потрапляння до півфіналу з Албанією. На щастя для шведів, за рівної кількості набраних очок, вони отримали перевагу за додатковими показниками.

Однак про скромність можливостей та здобутків чоловічої шведської національної команди свідчить хоча б той факт, що про неї нема ні рядка навіть у Вікіпедії. А із загального ростеру та статистики попередніх ігор можна зробити лише ті висновки, що в її складі є одразу шестеро гравців зростом вище двох метрів і що основну кількість набраних очок вона здобувала завдяки численим помилкам суперників. Отже, очевидно, якщо наші гравці в очному протистоянні зведуть їх до прийнятного мінімуму, то в підсумку все буде гаразд! Тож побажаємо їм хорошої гри та прихильності пані Фортуни!

До речі, напередодні подорожі до Данії тренерський штаб і гравці української збірної відмовилися від будь-яких прогнозів чи заяв, мовляв: гра все покаже - ось потім і поговоримо. Що ж, така поведінка, очевидно, свідчить про їхню максимальну налаштованність на відповідальний двобій, і про недооцінку опонента не може бути й мови. І це, зрозуміло, краще за найоптимістичніші попередні висловлювання.

Залишається додати, що в другому матчі силами поміряються господарі фінального туру та команда Македонії, а наступного дня переможці півфіналів розіграють між собою єдину путівку до Світової ліги у вирішальному поєдинку всього турніру.

Трансляція матчу