Головний тренер ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ прокоментував виступ команди в турнірі пам’яті Сергія Юрія в Тернополі (28-30 серпня).

- У відсутності низки гравців я заграв молодих волейболісток. Так всі матчі в стартовій «шістці» відіграли всі матчі – в четвертій зоні Яна Шевеля 2000 року народження, в третій зоні ії ровесниця Вікторія Даньчак, адже Анастасія Тищенко ще не повністю відновилася. Вони відмінно себе зарекомендували, тож я планую використовувати їх в збірній України цього віку, а в чемпіонаті та Кубку України вже можна випускати не тільки на заміну, але й в стартовому складі. Перспектива є. Тож від турніру в Тернополі була велика користь для нашої команди.

- Результат турніру був важливим для вас?

- Ні. Ми їхали туди не за результатом, їхали, щоб награти молодь, подивитися, що вони можуть. В підготовці до сезону ми тільки перейшли від індивідуальної  технічної роботи до групових занять – відпрацювання тактики, командних взаємодій. Тож задачі, які ставилися на цьому турнірі, виконані. Побачив наші слабкі місця, над чим треба працювати. І я, і волейболістки це усвідомили. Звернув увагу підопічних на велику кількість тактичних помилок, який приводять до втрати очок.  Вони зовсім необов’язкових. Взагалі, нам ще належить зробити ще дуже багато технічної та тактичної роботи.

- Що у вас ще в найближчих планах? Ви говорили про участь в двох турнірах…

- А, скоріш за все, їх буде три. Два в Білорусії, в другій половині вересня - отримали запрошення від «Перлини Полісся» з Мозира і з Бресту, а також плануємо зробити турнір в Луцьку – всі хочуть до нас приїхати. Вдома плануємо зіграти в перших числах жовтня. Плануємо запросити ті ж білоруські команди, тернопільську «Галичанку», запорізьку «Орбіту» і, можливо, зіграє у нас одна з польських команд.