Наприкінці вересня - напочатку жовтня у Чернівцях планується проведення престижного Всеукраїнського турніру «Кубок Свободи».

Вперше ці змагання було проведено ще у 2012 році, і ті, хто був їхнім учасником, завжди відзначали чудовий рівень програми та умов проведення - відмінний зал СК «Будівельник», увага глядачів, комфортне розміщення, оригінальні різноманітні призи... За словами головного ініціатора та організатора Миколи Пелиха, не має стати винятком і нинішній, який отримав назву VI Всеукраїнський турнір «Кубок Свободи», присвячений пам’яті Героїв Небесної сотні. Все сьогодні фактично все готово для того, щоби подарувати його учасникам найкращі враження, емоції та спогади. Та, хоч як парадоксально, головна проблема насьогодні є якраз із самими учасниками.

- Мені хотілося би побачити реальну зацікавленість з боку не тільки аматорських колективів, але й від команд чоловічої Суперліги, - зауважив Микола ПЕЛИХ. - А ще краще - від іноземних клубів. Принаймні, торік ми очікували на візит волейболістів польського «Кельце» та команди з Тирасполя. Вони заздалегідь дали «добро», проте буквально в останній момент були змушені відмовитися. Наскільки я зрозумів, нібито через якісь політичні нюанси. Звісно, дуже не хочеться, щоби подібне трапилося і нинішнього року.

Тож сьогодні я розраховую на увагу до турніру, насамперед, з боку команд вітчизняної Суперліги. Торішній переможець - хмельницький «Новатор» - уже підтвердив готовність захищати своє чемпіонське звання. А ось хто готовий кинути йому гідний виклик?! Щиро сподіваюся на допомогу керівництва ФВУ у залученні справді сильних колективів. Переконаний, напередодні старту нового сезону хороші спаринги в рамках нашого турніру однозначно підуть усім тільки на користь! Та й призи і головний Кубок справді варті того, щоби поборотися за них, як кажуть, на совість.

chernivtsi