Бронзовий призер чемпіонату України ВК «Вінниця» взяв участь у турнірі, присвяченому пам’яті Йозефа Гаєвського.

Варто зауважити, що влітку склад вінницької команди зазнав суттєвих змін. По-перше, її колишній наставник Олександр Бондаренко переключився на виконування обов’язків віце-президента клубу, а його місце зайняв один із помічників ще в ті часи, коли колектив виступав під назвою ВНАУ (Вінницький національний аграрний університет) – Васіф Талибов. У сезоні 2016-2017 років він працював помічником головного тренера жіночого азербайджанського клубу «Телеком», сербського спеціаліста Зорана Гаїча, під чиїм керівництвом дівчата виграли «золото» національної першості своєї країни.

vasif talibov

По-друге, форму ВК «Вінниця» приміряли одразу декілька новачків. Це блокуючий Денис Данилов, який минулий сезон відіграв за чернігівський «Буревісник», догравальники – Ярослав Заїка (перейшов із хмельницького «Новатора») та Тимофій Полуян (капітан української збірної U-21, виступав за харківський «Локомотив»), а також граючий тренер, досвідчений звязуючий Сергій Щавинський.  

Можливо, саме незіграність із новачками й завадила «Вінниці» продемонструвати в Польщі кращий волейбол, ніж вийшло. Також треба взяти до уваги складнощі перетину кордону Україна-Польша і загальний час команди у дорозі - 25 годин! Проте й суперники у неї були серйозними – місцеві команди «Слєпск Сувалкі», «Бедзін» та «Кельце».

Півфінали

«Бедзін» - «Кельце»

3:2 (18:25, 25:14, 25:18, 21:25, 15:13)

«Слєпск Сувалкі» - ВК «Вінниця»

3:0 (25:15, 25:19, 25:9)

ВІДЕО МАТЧУ

Варто зазначити, що одним із «ковалів» перемоги «Слєпск Сувалкі» став український зв’язуючий Віталій Щитков, який свого часу виступав у Вінниці за ВНАУ.

За третє місце

ВК «Вінниця» - «Кельце»

0:3 (24:26, 22:25, 16:25)

ВІДЕО МАТЧУ

Фінал

«Слєпск Сувалкі» - «Бедзін»

3:0 (25:22, 25:23, 25:23)

Найкращим у складі вінницької команди став діагональний Андрій Горбенко, якого організатори відзначили спеціальним призом.

andriy gorbenko

Пробитися до числа призерів вінничанам не вдалося, проте, здається, у них таки формується колектив, що буде спроможним добряче попсувати нерви головним фаворитам вітчизняної Суперліги – «Локомотиву» та «Баркому-Кажани».

turnir poland

Фото facebook.com/SlepskSuwalki