15-17 грудня стартує чемпіонат, у якому поки абсолютно невідомі ні фаворити, ні аутсайдери.

Отже, прийдешнього уїк-енду всі учасники проведуть свої перші матчі. У групі А, ігри якої відбудуться у Харкові, силами поміряються «Южанка-2 ДЮСШ №5», КЕІ, «Орбіта-Спортінтернат», ХОВУФКС та МІГ. А у групі Б поєдинки пройдуть у двох містах. У Житомирі зіграють ВК «Полісся», ДВК «Полісянка» і «ДЮСШ-Спартак», а у Білій Церкві – «ДЮСШ Юність», «Спортліцей» та «Іскра».  

Напередодні старту першої ліги прес-служба ФВУ пропонує ближче познайомитися з одним із її представників – ВК «Полісся» з Житомирської області. Як вдалося в короткі терміни зібрати боєздатний колектив, які завдання він здатен вирішувати на майданчику, а також володарем якого призу стали гравці «Полісся» ще до початку сезону, розповів виконавчий директор клубу Петро Максимович Васюк.

- Попри те, що зібралися ми лише в середині жовтня, - говорить Петро Васюк, - вважаю, головному тренеру Анатолію Казьмерчуку вдалося добре підготувати команду до старту сезону. Працювали в режимі двох тренувань на день з 8.00 до 10.00 і з 16.00 до 18.00. Плюс тренажерний зал, басейн. Мали декілька спарингів із місцевими командами, а також ігри з паралімпійцями Києва. Отже, виконали усю заплановану програму і з нетерпінням очікуємо відкриття чемпіонату. До речі, ігри першого туру, які пройдуть днями у Житомирі за участі нашого клубу, ще однієї місцевої команди «Полісянка», а також вінницької ДЮСШ «Спартак», мають відвідати губернатор області Ігор Гундич, керівництво Житомирського державного університету імені І.Франка і національного агроекологічного університету. Обіцяв бути і голова Житомирської обласної ради, він же –   голова Федерації волейболу області Володимир Ширма.

- Розкажіть детальніше про те, на яких гравців буде спиратися ваша команда у дебютному сезоні в першій лізі чемпіонату України?

- Команда базується у Житомирському державному університеті. Також ми підключили студенток з Харківського національного педагогічного університету імені Г. Сковороди, які під керівництвом Анатолія Казьмерчука вже ставали призерами вищої ліги чемпіонату України. Якщо ж говорити про регіональне представництво, то в команді шість вихованок обласних спортивних шкіл, чотири дівчини безпосередньо з Житомира, дві – з Коростеня, і також є представниці Дніпра, Кривого Рога та Хмельницького. Лідерами я би назвав Марину Лємєшеву, Дар’ю Буткевич, Валентину Осипчук, Дар’ю Ковальчук, Уляну Котар, Дар’ю Жданову, Анастасію Цимбалюк, Анастасію Диханову. Усі вони вже є кандидатами у майстри спорту. Також хочу відзначити, що Котар нещодавно отримала від Богуслава Галицького виклик до збірної України U-17. Тож ми якраз займаємося підготовкою документів для неї.

- Вже у стартовому турі чемпіонату вас очікує своєрідне дербі з ДВК «Полісянка». Чи не тісно двом командам з одного міста в першій лізі?

- Поки що не тісно, але наступного сезону ми себе вже бачимо у вищій лізі. Передсезонні спаринги з «Полісянкою» складалися переважно на нашу користь. Тож ми націлені на перемогу і в першому турі чемпіонату.

- А кого ви бачите своїми основними конкурентами в боротьбі за вихід до «вишки»?

- Важко сказати, адже на разі ми не знаємо, як укомплектувалися суперники у міжсезоння. У Житомирі зберуться лише три команди, тож потрібно зачекати другого туру в Білій Церкві. Там уже буде «стінка на стінку». Ми вв’яжемося у відкритий бій, і тоді зрозуміємо, хто на що здатний. Після цього, гадаю, картина буде вже більш-менш зрозуміла.

- Сезон ще не розпочався, а ваших підопічних уже можна привітати з одним досягненням. Розкажіть, як їм вдалося виграти головний приз за найкращу підтримку для земляків з клубу «Житичі» на Відкритому обласному турнірі до дня місцевого самоврядування, що проходив у Житомирі?..

- Це була ідея головного тренера «Житичів». Він пообіцяв нагородити тих, хто організує найкращу підтримку для його команди на турнірі. Дівчата сприйняли це як керівництво до дії, і взялися готувати плакат. Лідером у цьому питанні була Анастасія Диханова.

Насправді ж, такі речі не менш важливі аніж робота в залі, адже підіймають командний дух і допомагають тримати гравців у тонусі не лише фізичному, але й психологічному. Ми готуємося до старту чемпіонату в усіх напрямках…