26-27 січня у Львові відбудуться матчі 9 туру Чемпіонату України 2017\18. Волейбольний клуб «Барком-Кажани» зіграє домашні ігри з харківським ВК «Локомотив». Це своєрідне тренування перед фіналу Кубку України, який відбудеться 17 лютого у Черкасах. Про очікування від найближчої гри та підготовку до фіналу розповів капітан «Барком-Кажани» Владислав Діденко.

- Владиславе, Найближчі ігри з «Локомотивом» – це своєрідна репетиція перед фінальними іграми за Кубок України. Які очікування?

- Перш за все очікую хорошої гри від своєї команди. Особисто я чекаю від кожного гравця повної самовіддачі. Це в першу чергу. Ну і справжньої боротьби. Особливої підготовки до матчів не проводимо. Стандартні тренування. Результат і підготовка залежать від того, як гравці відноситимуться до роботи. Інколи, звісно, на заваді стають травми, бракує сил. Але, коли всі добре працюють – виходить хороший результат. Два останні матчі з «Вінницею» ми відпрацювали досить добре. Команда додала в захисті – як на мене. Хлопці старались, ловили м’ячі.

- Які завдання під час ігор перед вами ставить тренер Угіс Крастіньш?

- Перемога – це вже кінцевий результат. Важливо тримати характер до кінця матчу. Ну і певні нюанси під час самих ігор. Зазвичай тренер просить знову ж таки тримати м’яч у грі. Не старатись одразу атакувати, а максимально набратись терпіння і не битись супернику в блок. Тут наше завдання — дати супернику можливість помилитись. Звісно змінювати темп і не накопичувати власних помилок. Гра має бути цікава для глядачів. А глядач цінує, коли гравець викладається на майданчику. Тому, наше завдання — грати до кінця. Правильний настрій, коли команда до останнього тримається за м’яч, дає відповідний результат.

- Торік «Барком-Кажани» завоював Кубок України з волейболу у боротьбі з «Локомотивом». Цього року історія повторюється.

- Ми чекаємо важкої боротьби і від суперника, і від себе. Ми досить тяжко завойовували Кубок і не маємо наміру так легко з ним прощатись. Все залежатиме і від нас, і від стану суперника. Наприклад, торік «Локомотив» у першій частині сезону був не у максимальній формі. Коли змінили тренерський склад – стали прогресувати. Тому, тоді була дещо інша ситуація. Цьогоріч все значно згрупованіше. Але ми готові до боротьби і «Барком-Кажани» у кращій формі, ніж тоді, коли змагалися за Суперкубок.

vladislav didenko