У житті вітчизняного волейболу сталася історична та визначна подія.

6 лютого 2018 року – цю дату в літопису українського волейболу сміливо можна назвати особливою. Адже саме того дня відбулося перше засідання Опікунської Ради Федерації волейболу України, мета створення якої – всіляке сприяння розвитку наймасовішого виду спорту у світі. Від зовсім юних школяриків, які ще тільки вчаться як слід вправлятися з м’ячем, до національних жіночої та чоловічої збірних України, котрі протягом 2017 року значно підвищили свій авторитет на континенті, дружньо вигравши престижні змагання Євроліги. До речі, завдяки цьому успіху, нині вони мають дуже хороші шанси, так би мовити, перервати тривалий період застою і, пробившись до фінальних раундів чемпіонатів Європи, кинути там гідний виклик визнаним Топ-командам.

Якраз від перспектив обох головних збірних країни відштовхнувся у своїй промові до учасників засідання президент ФВУ Михайло Мельник. «Саме вони уособлюють справжнє обличчя українського волейболу, - підкреслив він. - І, насамперед, від їхніх результатів і досягнень формуватиметься рівень авторитету України на континентальному рівні. Торік ми дуже ефективно продемонстрували, що спроможні працювати значно продуктивніше, ніж у попередні роки, а тому від нас очікують очевидного подальшого прогресу. Зокрема, на цьому наголошував президент Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ) Александар Боричич під час свого візиту до нашої країни у жовтні минулого року. Іншими словами, керівники європейського волейболу дуже вражені нашою роботою протягом 2017 року і готові всіляко сприяти тому, щоби ми не зупинялися на досягнутому. Тому створення Опікунської Ради ФВУ – це той революційний і необхідний крок, завдяки якому наш волейбол справді зможе спрямувати свої зусилля до підкорення нових поважних вершин»…       

Зрештою, за пропозицією Михайла Мельника, учасники засідання одноголосно вибрали головою Опікунської Ради ФВУ Василя Кременя – нинішнього президента Національної академії педагогічних наук, який давно відомий своєю щирою любов’ю до спорту. До складу Ради увійшли народні депутати Верховної Ради Тарас Кремінь, Ігор Молоток (член бюджетного комітету ВРУ, президент Федерації волейболу Сумської області) і Володимир Шкварилюк (секретар бюджетного комітету ВРУ), а також голова Держслужби Украіни з питань праці Роман Чернега, голова Житомирської обласної Ради Володимир Ширма, голова відділення НОК України у Житомирській області Олександр Оніщук та інші почесні особистості.