Наставник чоловічої збірної України прокоментував виступи його підопічних на Міжнародному турнірі в Івано-Франківську.

Перемога над Австрією та поразка від Білорусі – такими є підсумки виступів чоловічої збірної України на ІІ Міжнародному турнірі в Івано-Франківську, присвяченому Дню цього міста. Відверто кажучи, численні уболівальники очікували від неї значно більшого. Проте головний тренер «сильно-жовтих» і водночас наставник новоспечених чемпіонів України львівського «Баркому» Угіс Крастіньш здавна славиться не лише завидною стриманістю, але й умінням віднайти в локальних невдачах позитивні моменти та якраз на них спиратися у своїй подальшій роботі. Нинішня ситуація не стала винятком. Тож якщо хтось оцінює результат нашої команди в Івано-Франківську на кшталт «зрада» чи «все пропало», то Угіс Крастіньш – з точністю до навпаки. Це яскраво видно з наступного його коментаря:

- Звичайно, ми розуміємо, що наші вболівальники прагнули бачити головний приз змагань саме нашим трофеєм. І хлопці справді старалися це зробити. Та, зрештою, сталося так, як сталося. Робити з цього трагедію однозначно не варто. Тим більше, перед гравцями не стояло завдання вибороти почесний кубок любою ціною. Куди більш важливим було дати пограти основним виконавцям, перевірити їхній нинішній рівень зіграності та взаєморозуміння на майданчику. Тож якраз у цьому сенсі турнір вийшов дуже корисним!

Що порадувало? Моментами я споглядав, так би мовити, натяк на хороші командні дії. Якщо враховувати, що представництво в збірній досить широке, то ці моменти дорогого варті. З іншого боку, нам ще працювати й працювати! Ми реально маємо змогу значно посилити гру абсолютно в усіх компонентах – тактичних і технічних. При цьому дуже важливо підвищити швидкість дій. Без цього гідно конкурувати з провідними збірними Європи просто нереально.

Взагалі ж, усі хлопці працюють з величезним бажанням та енергією. Мене це дуже тішить!

Забагато подач на турнірі виявилися неточними? На мій погляд, це суб’єктивна думка. У тому ж поєдинку із білорусами таких нарахувалося тільки 14 – це прийнятно. Адже цілком нормальним є бажання гравців ризикувати, щоби подачі виходили потужними і крученими. Інакше, знову ж таки, у протистоянні з найкращими командами континенту нам просто нема чого робити. Інша річ – поліпшення технічного виконання…

До речі, до старту змагань «Золотої ліги» (перший матч у гостях з Туреччиною відбудеться вже 20 травня) залишилося усього нічого. Звичайно, часу замало, проте всі в рівних умовах. Яка є інформація по наших суперниках у групі? У минулий уїк-енд у товариських матчах Нідерланди обіграли Фінляндію, а Туреччина – Пакістан. Ми ці відео обов’язково добряче розберемо. А ось Словенія, здається, спаррингів уже ні з ким не проведе, тож інформацію по ній матимемо уже після першого туру в «Золотій лізі»…