Головний тренер жіночої збірної України прокоментував її виступи на Міжнародному турнірі в Івано-Франківську та розповів про суперників у «Золотій лізі».

Шанувальники волейболу ще й досі обговорюють вражаючий камбек нашої жіночої національної команди у вирішальному протистоянні зі збірною Білорусі в рамках ІІ Міжнародного турніру, що відбувся в Івано-Франківську. Нагадаємо, що підопічні Гарія Єгіазарова поступалися в ньому з рахунком 0:2, однак не «розклеїлися» і, зумівши перебудувати власні дії, внесли у розвиток подій на майданичку вирішальний перелом на власну користь. Тож не дивно, що саме на цьому моменті особливо наголосив наставник «синьо-жовтих» в своєму інтерв’ю.

- Справді, мене приємно вразив настрій дівчат після другого програного сету в тому поєдинку з Білоруссю. Склалося враження, що рахунок та табло на той момент їх зовсім не хвилював, куди більше вони переймалися пошуком шляхів для посилення власної гри. І таки ж віднайшли!

Взагалі, турнір був для нашої збірної дуже корисним. По-перше, весь той ажіотаж навколо нього та антураж у залі змусив дівчат почуватися наче під час змагань на офіційному рівні. Тож їхнє ставлення до поєдинків було відповідним. По-друге, кожного ранку ми проводили додаткові спаринги, зіграли зі шведками та й тими ж білорусками. По-третє, у матчах турніру відпрацювали різні тактичні схеми. Зокрема, за відсутності Надії Кодоли, котрій краще було надати кілька додаткових днів для відпочинку, у четвертій зоні ми вопробували Карину Денисову. І, в цілому, вона відпрацювала непогано.

Ну й, найголовніше, турнір дозволив нам виявити недоліки у побудові власних дій, над виправленням чого ми зараз і працюємо. Паралельно кілька гравців більш інтенсивно відновлюють свою функціональну готовність.

У змаганнях «Золотої ліги» виступатимемо тим же складом, що в Івано-Франківську, плюс Кодола. На жаль, ще кілька дівчат, яких я хотів бачити в команді, заліковують травми. Тож на них розраховую вже під час літньої підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи. Єдине, що Інна Молодцова, скоріш за все, за нашу збірну більше не гратиме... 

Звичайно, часу до старту «Золотої ліги» лишилося обмаль, однак усі знаходяться в однакових умовах. Тож намагатимемося використати його продуктивніше, ніж наші суперниці в групі.

До речі, якраз про них. Нам відомо, що протягом останніх днів збірна Азербайджану зіграла проти команд Словаччини (3:0) і Австрії (4:1), а сьогодні зустрічається з Хорватією. Однак кількох лідерів (зокрема, тієї ж Наталії Маммадової) у її складі не було. Це, щоправда, ні про що не свідчить, бо 19 травня, коли ми проведемо в Баку стартовий поєдинок в рамках «Золотої ліги», вони запросто можуть з’явитися.

Збірна Болгарії провела два спаринги зі Словенією (по 5:0), і нам відомо, що вона зібрала всіх найсильніших виконавців, за винятком Еліци Василєвої. Тож, певно, недарма саме болгарок називають основними фаворитками групи, тим більше, у європейському рейтингу вони посідають солідне дев’яте місце.

Команда Португалії мала зіграти з Францією, однак по ній інформації в нас поки мало. Будемо поповнювати її вже під час змагань «Золотої ліги»!