Керівництво Федерацій волейболу України та Греції уклали договір, аналогів якому в нашій країні ще не було.

Під час перебування чоловічої збірної України в місті Александруполіс, куда вона вирушила на серію контрольних матчів із національною командою Греції, сталася беспрецендентна для волейболу нашої країни подія. Детальніше про це розповів президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК.

- Ми спеціально розробили і запропонували грекам такий собі Меморандум про співпрацю, - повідав Михайло МЕЛЬНИК. – Він унікальний тим, що торкається не лише національних команд, але й усіх молодіжних та юніорських збірних, у тому числі й у пляжному волейболі. Мається на увазі проведення спільних тренувальних зборів і першочергове запрошення для участі в організованих обома країнами міжнародних турнірах. Більше того, ми одразу ж запросили чоловічу та жіночу збірні Греції завітати до України наприкінці грудня, коли триватиме етап підготовки до заключних поєдинків кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2019. Так, жіночі команди наших держав виступають в одній групі, але на той час вони вже зіграють між собою. Тож чергове «побачення» стратегічного турнірного значення у кваліфікації ЧЄ-2019 не матиме.     

За словами менеджера усіх збірних Греції, наша пропозиція його дуже приємно вразила. Він одразу ж висловив усну згоду стосовно підписання цього Меморандуму і запевнив, що офіційно це обов’язково буде зроблено найближчим часом. Адже аналогів цьому документу у волейбольному житті України та Греції ще не було, і насправді тісна співпраця між ними очевидно вийде обопільно корисною...