Відомий болгарський тренер Радостін Стойчев вважає, що Польща буде домінувати у світовому волейболі, коли до команди приєднається кубинець Вільфредо Леон.

Леон зможе зіграти свій перший матч за національну збірну Польщі 24 липня 2019 року - саме тоді закінчиться обов'язковий при зміні спортивного громадянства дворічний карантин.

"Вільфредо Леон здатний вигравати матчі майже поодинці. Думаю, що з ним, Бартошем Куреком і Міхалом Кубяком Польща буде фаворитом усіх турнірів. Два роки тому ніщо не вказувало на це. Але Курек повернувся на високий рівень. Кубяк став надзвичайно важливим гравцем для команди і показує хорошу гру. Плюс молоді гравці Якуб Кохановський, Артур Шалпук, Бартош Беднож і Вільфредо Леон. У цієї команди величезний потенціал. Курек вийшов на більш високий рівень, ніж, наприклад, в 2012 році. Зараз це зрілий гравець, який знає, як використовувати всі свої ресурси. Він дозрів для того, щоб стати лідером сильної команди", - цитує Стойчева Sportowe Fakty з посиланням на ютуб-канал Prawda Siatki.

Нагадаємо, що збірна Польщі виграла чемпіонат світу-2018, а Курек був визнаний кращим гравцем турніру.

vilfredo leon
Вильфредо Леон \ фото: sportowefakty.wp.pl