Наступного сезону у змаганнях «вишки» візьме участь чоловіча дефлімпійська збірна України, яка днями завоювала звання чемпіону Європи-2019! Про те, яким був шлях до успіху та про подальші плани розповів наставник команди Юрій Грицюта.

- У чоловічих змаганнях взяли участь 8 команд, поділені на дві підгрупи. У своєму квартеті збірна України почергово обіграла Білорусь - 3:0 та Італію 3:1 і поступилася Польщі 2:3, задіявши в цьому матчі переважно молодих виконавців. У чвертьфіналі ми не залишили жодних шансів Болгарії – 3:0 і далі натрапили на діючого чемпіона Дефлімпійських ігор 2017 року – Туреччину. Для нас цей поєдинок мав принципове значення, оскільки на тих ДефІграх турки, котрі грали вдома, на повну скористалися прихильністю арбітрів, що потім відзначили далеко не ми одні. Та цього разу суддівство було цілком нейтральним, і мої підопічні здолали принципових суперників – 3:1.

Ну, а далі – фінал, і там ще один не менш принциповий суперник – Росія. Перед матчем я сказав хлопцям, що програти росіянам ми просто не маємо права. І вони зрозуміли мої слова вірно. Тому, незважаючи на гідний супротив опонентів, усе ж змусили їх визнати капітуляцію: 3:1 – Україна повернула собі звання чемпіонів Європи!

За підсумками турніру були визначені лауреати в окремих номінаціях. Так найкращим центральним блокуючим визнали Володимира Зеленського, приз MVP чемпіонату Європи отримав Олексій Полторацький, а спеціальну відзнаку найкращому тренеру – ваш співрозмовник.

Також варто зауважити, що у нашій збірній, складеній з представників Києва, Одеси, Житомира, Тернополя, Кривого Рога та Закарпатської області, були одразу шестеро спортсменів до 20 років (Колбасін Т., Осика М., Волосюк С., Волошин В., Янцо І., Грушка А.), які, до речі, торік брали участь у чемпіонаті Європи U-21 в італійському місті Палермо та вибороли там срібні медалі.