У приміщенні Міністерства молоді та спорту відбулася прес-конференція, присвячена виступам чоловічої та жіночої збірних України на чемпіонаті Європи-2019.

Відповідаючи на гостре питання, чого не вистачило жіночій збірній для виходу в 1/8 фіналу чемпіонату Європи, її наставник Гарій Єгіазаров повідав наступне:

– Після турніру я зробив дуже серйозний аналіз, і зараз з упевненістю можу сказати, що, крім втрати через травму основного ліберо Христини Нємцевої, нам дуже не вистачило потужності в нападі. Чому? Причини є дві. Перша – через незрозумілі колізії ЄКВ нам не вдалося заявити на ЧЄ-2019 Богдану Анісову. Вона б однозначно посилила наш загальний атакуючий потенціал. А друга – це проблеми зі здоров’ям у наших основних бомбардирів, діагональних Лесі Рихлюк та Анастасії Крайдуби. Через зрозумілі моменти, тоді ми не хотіли цього афішувати. Але в підсумку сталося так, що в ключовому протистоянні зі збірною Словенії обидві не змогли зіграти в свою повну потужність. І цього нам дуже не вистачило…