Головний тренер збірної Австралії Марк Лебедєв залишив свій пост після трьох років роботи з командою.

Рішення було прийнято після азіатського олімпійського кваліфікаційного турніру, в якому Австралія не вийшла навіть в півфінал через поразку від Катару (0:3) і втрати очок в матчі з Кореєю (3:2).

"Бути головним тренером збірної Австралії було величезною честю для мене, великою відповідальністю і втіленням мрії всього життя, - цитує Лебедєва volleyballaustralia.org.au. - Я зробив усе, що в моїх силах. На жаль, незважаючи на незначні успіхи на цьому шляху, на останньому етапі ми не змогли досягти нашої мети - потрапляння на Олімпійські ігри в Токіо".

Президент австралійської федерації волейболу Крейг Каррачер назвала Лебедєва найбільшим тренером і висловила надіющо він погодиться надалі консультувати збірну. 

Кращим досягненням збірної Австралії при Лебедєві став фінал чемпіонату Азії-2019, в якому вона поступилася Ірану - 0:3. На ЧС-2018 команда з Зеленого континенту зайняла 14-е місце. 

На клубному рівні Лебедєв в останні роки працював з "Берліном" (2010-2015) і "Ястшембскі" (2015-2018), а зараз очолює "Завєрце", який займає 6-е місце в поточному чемпіонаті Польщі. 

mark lebedev
Марк Лебедєв \ фото: fivb.com