Віце-президент Федерації волейболу України Володимир Михайлович Дубинський у відео-інтерв'ю розповів про наміри створити Професійну лігу.

"Ми обговорювали це питання з президентом ФВУ та президентами клубів. Що таке професійна ліга? Її ідеєю та завданням є допуск команд із певним гарантованим бюджетом, посиленням команд, насамперед, гравцями національної збірної та кандидатів до національної збірної України, та легіонерами.

Для того, щоб сьогодні бути конкурентоспроможними в Європі, необхідно не лише створювати сильну команду гравців – нам потрібен сильний чемпіонат. Моя глобальна ідея – повернути і зібрати кращих з кращих. Гравців, котрі грають за кордоном, зібрати в Україні. Додаткове фінансування спонсорів допоможе придбати деяких легіонерів, як це сьогодні в баскетболі.

Тим самим, з'явиться 3-4-5 конкурентоспроможніших, сильніших клубів, оскільки ми бачимо, що є невеликий розрив. Більшість клубів, із якими ми говорили, виступають за. І вбачають у цьому не просто вихід, а єдиний шлях розвитку жіночого волейболу. Спілкуватимемося і з представниками чоловічих команд. В ідеалі було б добре, щоб це була єдина ліга.

Шість клубів однозначно підтримали цю ідею, спонсори ладні вкладати великі гроші. Ми перебуваємо на порозі того, що наступного року професійна ліга може з'явитися та заробити повноцінно", - ділиться своїми планами Володимир Дубинський.