Збірна Франції визначилася зі складом на олімпійський турнір в Токіо.

"Завжди складно прийняти рішення. Комусь вибір може здатися несправедливим, але все робиться на благо команди. Найскладніше було з вибором догравальника. На цій позиції у нас багато талановитих гравців. Жюльєн Лінель вибув на цьому тижні через проблеми зі здоров'ям. П'ятим зайвим виявився Тібо Руссар", – сказав головний тренер збірної Франції Лоран Тіллі.

Наставник везе команду на другу поспіль Олімпіаду. У 2016 році Франція не вийшла з групи, програвши Італії, США і Бразилії. Тоді за команду грали шість гравців з нинішньої заявки – Женя Гребенніков, Тревор Клевено, Ніколя ле Гофф, Ервін Нгапет, Кевін Тіллі і Бенжамін Тоньютті. З ними були Франк Лафітт, Кевін ле Ру, Ніколя Марешаль, П'єр Пюжоль, Антонін Рузьє і Тібо Руссар.

Краще досягнення Франції на Олімпіадах – 8-е місце на Сеулі-1988. В Афінах-2004 французи зайняли 8-е місце, а дві наступні Олімпіади пропустили.

Склад збірної Франції на Олімпіаду-2021

Зв’язуючі: Бенжамін Тоньютті ("Ястшембскі", Польща), Антуан Брізар ("П'яченца", Італія);

Діагональні: Жан Патрі ("Мілан", Італія), Стефан Буайє ("Ястшембскі", Польща);

Блокуючі: Ніколя ле Гофф ("Монпельє", Франція), Бартелемі Шіненьєз ("Мілан", Італія), Деріл Бальтор ("Туркуен", Франція);

Догравальники: Кевін Тіллі ("Тур", Франція), Ервін Нгапет ("Модена", Італія), Ясин Луаті ("Фенербахче", Туреччина), Тревор Клевено ("Зіраатбанк", Туреччина);

Ліберо: Женя Гребенніков "(Зеніт СПб", Росія).

*вказана команда, в якій гравець проведе сезон 2021/22.

france volleyball team tokyo

Нещодавно, став відомий склад чоловічої і жіночої збірних США на ОІ.